LUČIĆ O GAŠENJU MTS-a NA PODRUČJU KOSOVA I METOHIJE: Uložićemo žalbu sledeće nedelje na odluku Prištine
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

LUČIĆ O GAŠENJU MTS-a NA PODRUČJU KOSOVA I METOHIJE: Uložićemo žalbu sledeće nedelje na odluku Prištine

Politika -

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić najavio je danas da će Telekom sledeće nedelje uložiti žalbu zbog gašenja MTS na KiM zbog bizarnog razloga, kao i da će ukoliko žalba ne bude usvojena tražiti na sudu privremenu meru stavljanja sporne odluke van snage.

"Ulažemo žalbu na koju imamo pravo. Čekali smo dve nedelje jer smo po zakonu o dostupnosti informacija tražili podatak kada su to oni iskopirali pasoš našeg radnika. To ne vidimo ni u jednoj zvaničnoj dokumentaciji i nismo dobili odgovor. Tako da pretpostavljamo da je i ta informacija netačna da se navodno naš radnik u jednom trenutku legitimisao pasošem prilikom predaje neke dokumentacije, što je apsurdan razlog", rekao je Lučić.

Podsetio je da je Telekom Srbija obavešten da će njegova firma MTS na KiM biti izbrisana iz kosovskog registra uz obrazloženje da su na neki način prekršili ustav.

Telekom se širi i na tržište Turske, a zatim i SAD i Kanade

Vladimir Lučić je najavio danas da će Telekom proširiti svoje poslovanje prvo na Tursku, a zatim i na SAD i Kanadu.

"Sledeća zemlja gde ćemo biti prisutni je Turska, jer i tamo ima nekoliko miliona ljudi koji govore naš jezik, a sledeće godine i u Americi i Kanadi. Mi smo najveći proizvođači sadržaja digitalnih servisa u Srbiji i pokušavamo da putem interneta dođemo do svih potencijalnih korisnika u čitavom svetu, kao što to rade svi veliki igrači", rekao je Lučić.

Istakao je da je veoma ponosan na širenje mreže Telekoma u zapadnoj Evropi i zbog toga što je Telekom Srbija postao mobilni operater u Nemačkoj.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track