ZAPALJIVE IZJAVE IZ SARAJEVA: Profesor se obrušio na Srbiju, traži da se "preseče sa Dodikom" i proziva Ameriku!
Foto: Fonet

Retorika

ZAPALJIVE IZJAVE IZ SARAJEVA: Profesor se obrušio na Srbiju, traži da se "preseče sa Dodikom" i proziva Ameriku!

Politika -

Profesor geopolitike i međunarodnih odnosa na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu Jahja Muhasilović izjavio je, gostujući na Hayat TV, koja u BiH važi za bošnjački mediji, da BiH "moraju da preseku sa Miloradom Dodikom, šta god to značilo".

- Mnogi se možda plaše da bi Srbija intervenisala. Nek proba, nek proba ako Srbija stvarno misli da ima kapaciteta da napadne BiH. Republika Srpska ako ima kapaciteta da se odvoji ili da napadne, ako nešto tako slicno pokuša, neka proba - poručio je Muhasilović

On je veoma kritički govorio o položaju Bošnjaka u BiH, stanju u BiH i ukazao da je vreme da Bošnjaci reaguju jer, kako je rekao, "gube BiH".

- Mi u tom smislu moramo biti hrabriji. Mi gubimo Bosnu i Hercegovinu pred očima - rekao je Muhasilović.

Osvrnuo se i na odnos sa Amerikom i ocenio da SAD sada rade protiv BiH.

- Ove SAD kakve danas imamo, nisu iste SAD iz dvehiljaditih godina kada su bili na strani BiH. Sada rade protiv BiH da bi zadovoljili apetite Beograda i Zagreba jer oni ih smatraju mnogo ozbiljnijim igračima na Balkanu, preko kojih misle da će kontrolisati region. Naš narod ne treba više da veruje SAD i njihovoj politici na Balkanu. U devedeset posto slučajeva ona više nije dobronamerna - kazao je Muhasilović.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja