MISTERIOZAN POŽAR U STANU OLIVEROVE UDOVICE: Vatra krenula iz spavaće sobe i tinjala danima, ISPITUJE SE DA LI JE PODMETNUT!
Foto: Kurir, TV Prva printscreen, Printscreen/Instagram

ISTRAGA U TOKU

MISTERIOZAN POŽAR U STANU OLIVEROVE UDOVICE: Vatra krenula iz spavaće sobe i tinjala danima, ISPITUJE SE DA LI JE PODMETNUT!

Politika -

Stan Milene Popović, udovice Olivera Ivanovića, koji se nalazi na Banovom Brdu izgoreo je u potpunosti. Naime, požar je prvo buknuo u spavaćoj sobi, koja je potpuno uništena, od spavaće sobe ostao je samo pepeo.

Milena Popović, je kad se vratila juče iz Novog Sada gde je boravila, zatekla uništen dom. Milena je potvrdila da je požar uništio njen stan, ali da srećeom niko nije povređen. Požar nije izbio naglo, već je trajao nekoliko dana, prema izjavama komšija.

- Sve se crni, većina stvari je izgorela. Izgleda je od instalacija. Požar nije buknuo odjednom, već je to trajalo danima - kaže komšija.

Milena Popović, Milena Popović Ivanović, stan, požar, izgoreo
foto: TV Prva printscreen

- Bila sam u policiji, dala sam izjavu i završila sve formalnosti. Sada samo čekam da se istraga završi da bismo videli šta se zaista dogodilo - rekla je Milena.

Nakon pregleda stana i utvrđivanja mesta gde je požar izbio, a to se desilo u spavaćoj sobi, radnici protivpožarne službe i kriminalističke tehnike izuzeli su s lica mesta specifične tragove požara i fiksirali tragove koji mogu biti u vezi s pretpostavljenim uzrokom. U ovakvim slučajevima traže se i tragovi stopala, ali i mikrotragovi koji ukazuju na prisustvo zapaljivih tečnosti, kao što su vlakna ili delovi tkanine.

Milena Popović, Milena Popović Ivanović, stan, požar, izgoreo
foto: TV Prva printscreen

Podsetimo, Milena je živela u stanu sa sinom Bogdanom, kog je dobila s Oliverom Ivanovićem. Ona je ispričala da je u vreme kad je izbio požar bila u Novom Sadu s partnerom Igorom Jurićem, osnivačem Centra za nestalu i zlostavljanu decu, a po povratku zatekla uništen stan.

Požar nije buknuo, nego je tinjao dugo, kao da je bio projektovan da bude primećen dugo nakon što je izbio. Milena ispričala je da je razgovarala s komšijama o tome.

- Rekli su da se osećala neka paljevina i mislili su da nekom gori ručak. Tu nije bilo plamena da bi se to videlo. Dok nisam došla kući, niko nije ništa primetio. Zbog oluje sam zatvorila sve prozore, a da je bilo više vazduha, izgoreo bi čitav sprat - navela je Milena.

Milena Popović
foto: Kurir

Prema njenim rečima, izgoreli su nameštaj, kao i njena i odeća sina Bogdana, a navela je da joj je najviše žao uspomena koje je u tom stanu stvarala i čuvala.

Milena kaže da je njen sin Bogdan teško podneo sve što se desilo, a iako je mali, dao je sve od sebe da uteši majku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track