KANCELARIJA ZA KiM: Pritvor Virijeviću deo progona Srba, kojima Priština poručuje da nemaju pravo na postojanje
Foto: Kancelarija za KiM

KANCELARIJA ZA KiM: Pritvor Virijeviću deo progona Srba, kojima Priština poručuje da nemaju pravo na postojanje

Politika -

Određivanje jednomesečnog pritvora Nebojši Virijeviću iz Leposavića još jedna je manifestacija brutalnosti Кurtijevog političkog pravosuđa, čiji je zadak gušenje svake slobode i prava na manifestovanje političke volje srpskog naroda na Кosovu, saopštila je večaras Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Politički procesi i drakonski tretman protiv pripadnika srpskog naroda koji su na miran i demokratski način ustali u odbranu svojih osnovnih ljudskih prava svedoče ne samo o prirodi društvenog sistema koji je Кurti instalirao, već i o njegovim opasnim namerama”, upozorava Kancelarija u saopštenju.

Ističu i da kroz sistematski progon Srba, bez ikakvog osnova i pokrića, Priština čitavom jednom narodu poručuje da nema pravo na postojanje, dok se sve događa pred očima međunarodnih predstavnika na Кosovu “čijom su neshvatljivom tolerancijom za počinioce nasilja, nasilnici zapravo ohrabreni da pojačaju svoje delovanje”.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju i država Srbija će nastaviti da se bore za slobodu svakog srpskog političkog zatvorenika u Кurtijevim kazamatima i da pruža svaku podršku porodicama progonjenih.

“Još jednom najodlučnije zahtevamo od onih koji imaju uticaj na Prištinu da spreče dalje urušavanje ljudskih prava Srba na Кosovu i Metohiji, jer Кurti i njegovi poslušnici u policiji i pravosuđu će, ukoliko ne budu obuzdani, ići do kraja u teroru nad srpskim narodom”, zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja