OGLASIO SE I NOVINAR TAKER KARLSON: Evo o čemu sam razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem!
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Korisno iskustvo

OGLASIO SE I NOVINAR TAKER KARLSON: Evo o čemu sam razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem!

Politika -

Američki novinar i konzervativni politički komentator Taker Karlson izjavio je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Budimpešti da su razgovarali o ruskom ratu u Ukrajini i posledicama tog sukoba po druge zemlje.

Posle sastanka sa Vučićem u Ambasadi Srbije u Budimpešti, Karlson je na društvenoj mreži Iks naveo da je jedan od stavova koje mu je srpski predsednik izneo da je "rat u Ukrajini, koji NATO vodi protiv Rusije, srušio ekonomiju Evrope".

- Uništenje gasovoda Severni tok, koje je sprovela administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena, bilo direktno bilo preko posrednika, ubija nemačku ekonomiju, daleko najveću ekonomiju Evrope - kazao je Karlson u video-poruci, prenoseći navodne Vučićeve reči.

Bivši dugogodišnji novinar Foks njuza je dodao da se "posledice toga što jedna NATO zemlja zapravo napada drugu osećaju širom Evrope". Karlson je, inače, poznat po kontroverznoj retorici, a u aprilu se burno razišao sa televizijom Foks njuz čija je bio vodeća zvezda.

Posle susreta u Budimpešti, Vučić je na Instagramu napisao da je razgovarao sa "jednim od najvećih novinara današnjice, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti".

- Svakako veliki izazov za mene, ali i izuzetna prilika za razmenu mišljenja o brojnim temama koje opterećuju geopolitičku agendu današnjice - naveo je predesednik Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track