NARODNI POSLANIK UGLJEŠA GRGUR: Odbranićemo narod od izvršitelja, van pameti je izbacivati ljude na ulicu
Foto: Kurir tv

NARODNI POSLANIK UGLJEŠA GRGUR: Odbranićemo narod od izvršitelja, van pameti je izbacivati ljude na ulicu

Politika -

Narodni poslanik i zamenik predsednika "Naše Drine" Uglješa Grgur obratio se preko svog Fejsbuk naloga povodom sve češćih intevencija izvršitelja i iseljavanja ljudi iz svojih domova:

- Trebalo bi doneti uredbu ili bilo kako se to zvalo. Da nikakva izvršenja iz stanova i kuća i imovine ne mogu da sprovode izvršitelji dok se ne reši ustavna žalba iz razloga što mnogo propusta i nepravilnosti ima kod donošenja takvih presuda na svim nivoima sudova. Pa čak razmotriti mogućnost da se sva izvršenja obustave na stanovima, kućama, imovini dok se ne reši žalba međunarodnom Sudu u Strazburu. Sa ovim bi bili zaštićeni mnogi građani koje iseljavaju ko zna po kakvim donetim presudama iz svojih stanova, kuća, imovine - napisao je Grgur.

- U doslednost Grgurove politike građani su se uverili i 4. avgusta kada je ovaj narodni tribun došao u ulicu Gospodara Vučića u Beogradu gde su izvršitelji hteli da isele porodicu Pavlović iz svog stana koji su kupili 2013.godine. Hteli su da izbace trudnu ženu i malo dete na ulicu. Grgur je tom prilikom dao svoju vizit kartu narodnog poslanika vlasniku stana da ga pozove kada izvršitelji opet dođu kako bi on svojim životom i telom štitio stan porodice Pavlović da ne budu iseljeni iz svog stana na pravdi Boga - piše portal

- Nema tog izvršenja koje može poraziti pravdu, a nepravdu ustoličiti. Kao narodni poslanik svakog građanina Republike Srbije uvek ću biti tu, sa svojim narodom kada sam mu najpotrebniji. Izbaciti trudnu ženu, buducu majku na ulicu je van svake pameti i niko nema pravo lišiti bilo cije dete krova nad glavom. Pravda će na kraju uvek pobediti, ali uvek i u svakom trenutku moramo pomoći i zaštititi ljude koji usled nedostatka novca dolaze na rub egzistencije i do gubitka ognjišta- to nikada. Srbija je kuća svih njenih građana, kako onoga koji je izvršitelj tako i onoga koji jedva sastavlja kraj sa krajem da bi prehranio decu - izjavio je Grgur za portal Poslanik.rs.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track