IZDEJSTVOVAO RAZUMEVANJE ZA POZICIJE BEOGRADA: Dodik: Vučić ponovo pokazao da je sposoban da odbrani interese Srbije!
Foto: screenshot Pink tv

Samit u Atini

IZDEJSTVOVAO RAZUMEVANJE ZA POZICIJE BEOGRADA: Dodik: Vučić ponovo pokazao da je sposoban da odbrani interese Srbije!

Politika -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Samitu Zapadni Balkan - EU u Atini po ko zna koji put pokazao da je sposoban da odbrani državne i nacionalne interese Srbije na međunarodnoj političkoj sceni, prenosi RTV.

Dodik je rekao da je Vučičeva jasnoća kazivanja u kontaktima sa mnogim liderima na ovom Samitu, u očuvanju interesa Srbije, pokazala njegovo državničko majstorstvo.

- Svakako u prvi plan proizilazi informacija Vučića, saopštena posle sastanak s premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, da Grčka i Ukrajina neće priznati jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova, kao i da ove dve države poštuju teritorijalni integritet Srbije - istakao je Dodik.

Aleksandar Vučič, Kirijakos Micotakis, Aleksandar Vučič, Kirijakos Micotakis
foto: Instagram/buducnostsrbijeav

On je ocenio i da su pojedini mediji u Srbiji i neki opozicioni lideri preneli svoje viđenje događaja sa Samita Zapadni Balkan - EU koji je održan u Atini, kao i da ta viđenja u realnosti nisu ni postojala, zbog čega su se, kako kaže, svi deklarisali kao remetilački faktor, iskrivljujući istinu sa skupa u Atini.

- Tako su plasirali dezinformaciju da je Vučić parafiranjem Deklaracije u Atini podržao hapšenje Putina, što je klasičan falsifikat. Vučic je jasno i glasno izjavio, kada je reč o završnoj deklaraciji sa Samita u Atini, da se nije saglasio sa delom o efikasnijoj primeni sankcija Rusiji, izdejstvovavši tako da se stvari koje su protivne politici Srbije ne nađu u tekstu Deklaracije - rekao je Dodik.

Aleksandar Vučić, Vladimir Zelenski
foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

On je naglasio da na samitu, kome je prisustvovao veliki broj političara sa Zapadnog Balkana i Evropske Unije, kao i predsednik Ukrajine, nije bilo baš jednostavno ni lako, ali da je Vučić kao osvedočeni borac za zaštitu interesa Srbije, uspeo da izdejstvuje razumevanje za poziciju Srbije uopšte i u vezi sa Kosovom.

- To su svojim izjavama potvrdili i učesnici Samita koji su pokazali razumevanje za Vučićevo izlaganje i poziciju Srbije - dodao je Dodik.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track