NA SUD ZBOG ZASTAVE "VELIKE ALBANIJE" I KURTIJA: Gradonačelnik Tetova dobio sudski poziv!
Foto: Kurir, AP Visar Kryeziu

MORAĆE DA ODGOVARA

NA SUD ZBOG ZASTAVE "VELIKE ALBANIJE" I KURTIJA: Gradonačelnik Tetova dobio sudski poziv!

Politika -

Gradonačelnik opštine Tetovo Bilal Kasami dobio je poziv u Osnovni sud u Tetovu, u vezi sa prijemom premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, u kojem se navodi da nije postupio u skladu sa Zakonom o upotrebi grba, zastave i himne, prenosi Kosovo onlajn.

Kasami je detalje poziva objavio na svom Fejsbuk profilu.

- Na na gradskom trgu, 11. avgusta, tokom organizovanog prijema strane delegacije i predstavnika Vlade Kosova koju je predvodio Aljbin Kurti, po dolasku na gradski trg, na bini je intonirana himna Albanije, dok nije intonirana himna RS Makedonije. Istovremeno, na bini na kojoj je održana manifestacija postavljene su zastave R. Kosovo i R. Albanija bez isticanja državne zastave RS Makedonije. Navedeno pravno lice i odgovorno lice u pravnom licu nije postupilo u skladu sa Zakonom o upotrebi grba, zastave i himne Republike Makedonije, a prilikom zvanične posete strane delegacije, nisu intonirali himnu i nisu istakli državnu zastavu Republike Makedonije - navodi se u pozivu Osnovnog suda u Tetovu.

Povodom sudskog poziva, Kasami kaže da je to samo još jedan pokušaj da se on "zastraši i ućutka".

- Razumem koliko se plaše albanske opozicije. Ovim delima uvećavate našu hrabrost. Ponavljam, vreme zastrašivanja i ucena Albanaca je mrtvo, kao što umire i vaš režim. To dugujemo samo građanima i ovom narodu, jer se takvih režima nismo plašili ni u vreme komunizma, ni sada. Vaše vreme je isteklo - poručio je Kasami.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track