AKO MOŽE SIJARTO, MOŽEMO I MI: Dačić najavio posetu Moskvi do kraja godine! Naravno da ću se sastati sa Lavrovom
Foto: Ana Paunković

AKO MOŽE SIJARTO, MOŽEMO I MI: Dačić najavio posetu Moskvi do kraja godine! Naravno da ću se sastati sa Lavrovom

Politika -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da će do kraja godine posetiti Moskvu gde bi trebalo da se sastane sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

- Mi nećemo da govorimo ni o čemu drugom osim o našim bilateralnim odnosima i onom što se tiče mešovitog Komiteta i naravno da ću se sastati sa svojim kolegom Sergejem Lavrovim. Kad može Sijarto da ide u Moskvu, što ne bismo mogli mi - rekao je Dačić.

Dačić, koji je i kopredsednik mešovitog Komiteta za saradnju sa Rusijom i istakao je da je Srbija ostala dužna Lavrovu sastanak jer nije mogao da dođe, a Nikola Selaković nije otišao dok je bio ministar spoljnih poslova. Dačić je dodao da 4. septembra ide u Džakartu gde će potpisati pristupanje Srbije Asocijaciji država Jugoistočne Azije.

- Mi 10 godina već apliciramo, svaka zemlja treba da da saglasnost i to je bilo jako teško. Izuzetno važna stvar za nas, da imamo još jedan mehanizam za saradnju - dodao je ministar. Dačić je još najavio da predsednik Aleksandar Vučić putuje u Kinu gde že učestvovati na samitu Pojas i put.

Kurir.rs

Bonus video:

03:18

ZBOG OVE STVARI SU NAM BITNI RUSIJA I KINA! Dačić: Ne odgovara nam Putinovo pominjanje Kosova, MORAMO DA SE SPREMIMO ZA NAJGORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track