PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO OŠ "SVETISLAV GOLUBOVIĆ MITRALJETA" Poručio prvacima: Budite vredni i odlični đaci
Foto: screenshot Pink tv

PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO OŠ "SVETISLAV GOLUBOVIĆ MITRALJETA" Poručio prvacima: Budite vredni i odlični đaci

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas, povodom početka školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Obraćanje predsednika Vučića nakon obilaska škole

S predsednikom u poseti je i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Na početku posete intonirana je himna "Bože pravde", a učenici su pripremili bogat sadržajni program praćen pesmama i koreografijama.

"Svaki dan proveden u školi, prilika je da otkrijete nešto novo"

"Draga deco, dragi prvaci, prvi školski dan je poseban trenutak u životu svakoga od vas. Svaki dan proveden u školi, prilika je da otkrijete nešto novo, da steknete prijatelje za ceo život i da rastete u dobre i vredne ljude. Vaši učitelji biće tu da vas podrže i da vam pomognu da razvijate svoje talente i veštine. Neka vam ljubav prema učenju bude vodilja, a radost u istraživanju sveta neka vas prati tokom svih školskih godina", napisao je predsednik na Instagramu.

Pozdravili su predsednika Vučića i sve prisutne, zahvaljujući što će ovu školsku godinu započeti u novoj i renoviranoj zgradi. Predsednik je upitao decu da li im još nešto nedostaje, a mališani su se našalili da im je potrebna klima u svakoj učionici, akvarijum, ali i bazen. Predsednik je naglasio da mogu dobiti akvarijum ako budu vodili računa o ribicama, ali i da će škola dobiti staklene panoe koji im nedostaju.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Nakon priredbe, predsednik je krenuo u obilazak škole tokom kog je razgovarao sa zaposlenima.

1 / 17 Foto: screenshot Pink tv

- Toliko smo uradili za škole, ali nikada dosta - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije se zatim pozdravio sa đacima prvacima koji su ga dočekali oduševljenim uzvicima i poželio im da budu odlični đaci, vredni i marljivi kako bi postigli sve što požele.

Predsednik je podsetio da su na ovoj školi bile samo dve male rekonstrukcije od 1969. godine. Predsednik Srbije se zatim pozdravio sa đacima prvacima koji su ga dočekali oduševljenim uzvicima i poželio im da budu odlični đaci, vredni i marljivi kako bi postigli sve što požele.

Inače, poseta je planirana povodom početka školske godine, a nakon ove posete predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će otići u obilazak Lovćenca, Subotice i Palića.

Đaci u Batajnici će novu školsku godinu početi u svetlim i modernim učionicama potpuno obnovljene škole koja sada ima mnogo veći prostor, opremljen po najvišim standardima i sa najsavremenijim učilima. Izgrađeni su i novi sportski tereni sa pratećim mobilijarom i zamenjena je ograda na kompletnoj parceli objekta.

Na raspolaganju im je 30 najsavremenijih učionica opšte i kabinetske nastave, za produženi boravak i predškolsku nastavu. Đaci će imati distributivnu kuhinju sa trpezarijom, biblioteku sa čitaonicom, medijateku, zubarsku ordinaciju i ambulantu, fiskulturnu salu sa pratećim prostorijama i sve što je potrebno za kvalitetno obrazovanje.

Za 65.000 prvaka i 760.000 ostalih učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji danas počinje nova školska godina, a prvog dana neće biti predavanja, već će on biti posvećen bezbednosti i razgovorima o negovanju vrednosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track