DAČIĆ SA ŠEFOM DIPLOMATIJE BRUNEJA: Intenzivirati politički dijalog između dve zemlje!
Foto: SPS

džakarta

DAČIĆ SA ŠEFOM DIPLOMATIJE BRUNEJA: Intenzivirati politički dijalog između dve zemlje!

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić sastao se sa ministrom inostranih poslova države Brunej, Darusalama Dato Erivan Pehin Jusofom, u okviru 43. Samita Asocijacije nacija jugoistočne Azije.

- Dvojica ministara razgovarali su o intenziviranju političkog dijaloga između Srbije i Bruneja, uz realizaciju poseta na visokom i najvišem nivou, u cilju jačanja kvalitetne i obostrano korisne saradnje naše dve zemlje u bilateralnim i multilateralnim okvirima - piše u saopštenju.

Dačić se zahvalio na podršci koji Srbija uživa od Bruneja.

- Šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost ministru Dato Erivan Pehin Jusofu na podršci koju nam Brunej Darusalam pružao u višegodišnjim nastojanjima da pristupimo Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u jugoistočnoj Aziji (TAC), uz interes za dalje jačanje saradnje u tim okvirima - piše u saopštenju.

Razgovarali su o mnogim poljima saradnje između dve zemlje.

- Sagovornici su izrazili interes za podsticanje i razvoj privredne saradnje, uključujući povećanje obima trgovinske razmene, kao i razvoj saradnje u drugim oblastima od obostranog interesa (poljoprivreda, prosveta, sport, policija, IT) - saopšteno je.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja