KFOR ODRŽAVA VOJNU VEŽBU NA KOSOVU I METOHIJI: Evo zbog čega se obučavaju!
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

OD 5. DO 7. SEPTEMBRA

KFOR ODRŽAVA VOJNU VEŽBU NA KOSOVU I METOHIJI: Evo zbog čega se obučavaju!

Politika -

Međunarodne mirovne snage na Kosovu će od 5 do 7. septembra u zapadnom delu pokrajine izvesti rutisku vojnu vežbu, saopšteno je iz Kfora.

- Aktivnost obuke će sprovoditi Regionalna komanda-multinacionalni kontigenti zapad i fokusiracće se na procedure operativne pripravnosti i pripreme jedinice. U ovom periodu vojnici i vozila Kfora biće stacionirani u okolini Kruševa i manastira Dečani - navedeno je u saopštenju.

Obuka će uključivati i dnevna i noćna kretanja, na glavnim i sporednim putevima unutar tog područja i biće primetne i kolone vojnih vozila sastavljenih od teške inženjerske opreme, naveo je Kfor u saopštenju.

- Kfor sprovodi ove rutinske vežbe u svrhu testiranja i obuke kako bi pružio blagovremen i siguran odgovor kad god je to potrebno. Kfor nastoji da obezbedi minimalan uticaj na civilno stanovništvo u svakom trenutku tokom vežbe i traži saradnju lokalnih zajednica tokom ove aktivnosti - dodali su u saopštenju.

Naveli su da je Kfor u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za slobodu kretanja, za dobro svih zajednica koje žive na Kosovu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track