NASTAVAK TERORA NA KIM: Grupa predvođena Kurtijevim izaslanikom Radomirovićem upala u 4 srpske stambene zgrade
Foto: Kancelarija za KiM

oglasila se kancelarija za kim

NASTAVAK TERORA NA KIM: Grupa predvođena Kurtijevim izaslanikom Radomirovićem upala u 4 srpske stambene zgrade

Politika -

Grupa osoba predvođena zamenikom kosovskog ministra Radoicom Radomirovićem upala je danas u četiri srpske stambene zgrade u Lešku i Sočanici, stanarima zapretila nasilnim iseljavanjem, rekavši im da će, ukoliko to ne učine, imati problema sa policijom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Grupa osoba predvođenih Kurtijevim emisarom, tzv. zamenikom ministra Radoicom Radomirovićem danas je upala u četiri srpske stambene zgrade u Lešku i Sočanici, u kojima žive majke sa malom decom, socijalno ugroženi, penzioneri i zapretili im nasilnim iseljavanjem, te da će ukoliko to ne učine imati problem s policijom”, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

00:46

NASTAVAK TERORA NA KIM: Grupa predvođena Kurtijevim izaslanikom Radomirovićem upala u 4 srpske stambene zgrade

Reč je o zgradama koje su građene sredstvima Vlade Srbije, preko Kancelarije za KiM i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju i ističe da one nikakve veze sa Prištinom nemaju, niti Priština ima pravo da njima raspolaže.

“Nema sumnje da je reč o nastavku terora Prištine kojim diriguje Aljbin Kurti, koji želi da zaposedne srpske objekte na severu i protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta", poručuju iz Kancelarije za KiM.

Napominju da stanovnici ovih zgrada poseduju rešenja o stanovanju i da su uznemireni ovakvim postupanjem “Kurtijevih emisara”.

Ističu i da nema sumnje da bi svaki pokušaj njihovog iseljavanja doveo do novih tenzija i krize na severu i eskalacije situacije, što, kako kažu Beograd i Srbi nikako ne žele, ali u Prištini “svakodnevno sanjaju".

"Ističemo da je ista ova grupa Kurtijevih bandita sinoć upala i u neuseljenu zgradu u Leposaviću, takođe građenu sredstvima Kancelarije za KiM, gde su zamenili brave i preoteli imovinu”, podseća Kancelarija.

Dodaju da su o ovim neovlašćenim upadima u posed odmah obavestili i međunarodne predstavnike i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka.

“Srpski narod na severu KiM samo želi da živi u miru na svom kućnom pragu sa komšijama Albancima, ali je očigledno da Prištini takav scenario ne odgovara zbog čega svakodnevno povlači poteze koji nisu u duhu deeskalacije", poručuje u saopštenju Kancelarija za KiM.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja