PREDSEDNIK SKUPŠTINE ORLIĆ: Prihvatamo inicijativu dela opozicije, postaraćemo se da dobiju odgovor u najkraćem mogućem roku
Foto: Zorana Jevtić

skupština srbije

PREDSEDNIK SKUPŠTINE ORLIĆ: Prihvatamo inicijativu dela opozicije, postaraćemo se da dobiju odgovor u najkraćem mogućem roku

Politika -

BEOGRAD - "Prihvatamo inicijativu dela opozicije, postaraćemo se da dobiju odgovor u najkraćem mogućem roku. Ali to nije opravdanje za ono čime su danas pretili da ne dozvole penzionerima da dobiju povećanje, da majke dobiju novac za svoju decu. Služe se nasiljem da spreče ono što je za narod važno. Oni bi Narodnu skupštinu da pretvore u buvlju pijacu ili cirkusku šatru", rekao je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić uoči početka današnje sednice parlamenta o rebalansu budžeta.

Podsetimo, poslanici dela opozicije održali su, pola sata pred početak sednice, konferenciju za medije u holu parlamenta na kojoj su rekli da će blokirati rad današnje sednice Skupštine dok im se ne ispune zahtevi - održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora.

Na koji način će blokirati rad Skupštine, nisu precizirali. Konferenciju su držali Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Marinika Tepić, Zoran Lutovac...

Deo poslanika opozicije koji je zapretio neodgovornim ponašanjem na sednici Skupštine, a da ona još nije ni počela, čini tek osminu saziva parlamenta, odnosno u klupama ih ima ukupno 38.

Orlić je ocenio da je to što deo opozicije hoće, da onemogući ljude da prime penzije, "nasilje", dodajući da je zahtev za izborima iznet "bahato, sa arogancijom i pretnjom da Skupština ne može da radi svoj posao".

- Nećemo da dozvolimo da Skupštinu pretvaraju u buvlju pijacu, cirkusku šatru. I Narodna skupština će da radi, da održava svoje sednice, danas je rebalans budžeta, rekao je Orlić.

Kurir.rs

00:24

Skupština Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track