IZBORILI SMO SE ZA ONO ŠTO VAM PRIPADA: Ministarka Tanasković: Da li je za opoziciju poljoprivrednik samo ORUĐE u političkoj borbi
Foto: Zorana Jevtić

NEUSPELA BLOKADA PARLAMENTA

IZBORILI SMO SE ZA ONO ŠTO VAM PRIPADA: Ministarka Tanasković: Da li je za opoziciju poljoprivrednik samo ORUĐE u političkoj borbi

Politika -

Nakon završene vanredne sednice u Narodnoj skupštini oglasila se i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković. Ona je na svom zvaničnom Instagram nalogu napisala:

- Poslanici iz opozicionih stranaka pokušali su da blokiraju parlament i to na sednici kada je trebalo da se usvoji rebalans budžeta koji predviđa povećanje davanja države i koji je značajan korak ka dodatnom poboljšanju ekonomske situacije građana.

U vreme svetske krize, Vlada Srbije i predsednik Aleksdandar Vučić povećavaju davanja države građanima i nastoje da se olakša finansijska situacija običnih ljudi. Danas su na redu bila davanja majkama, deci koja boluju od retkih bolesti, povećanje plata, penzija i povećanje subvencija u poljoprivredi od 34,7 milijarde dinara.

Opozicija ima svoje stavove i pravo na neslaganje, ali ne i na nasilje blokadom rada parlamenta. Rijalitijem koji su prikazali danas u najvišem domu opozicija je pokazala da je protiv davanja i napretka vas poljoprivrednika. Ipak, izborili smo se za ono što vama pripada.

Budžetske izmene i povećanje davanja države, biće sprovedene u najboljem interesu svih poljoprivrednika. Ovo je još jedan od trenutaka kada se pokazuje odgovornost prema vama i državi. Od početka su vam vrata države, predsednika, Vlade i Ministarstva poljoprivrede bila otvorena i tako će biti i ubuduće za sve konstruktivne predloge - napisala je ministarka Tanasković.

Ona je dodala da predlog povećanja budžeta podrazumeva povećanja subvencija po hektaru obradive zemlje sa 9.000 na 18.000 dinara, davanje po grlu priplodne mlečne krave sa 25.000 na 40.000 dinara, davanje po grlu priplodne krmače sa 15.000 na 18.000 dinara, povećanje premije za mleko sa 15 na 19 dinara, ove godine umanjenje takse za odvodnjavanje za 50 odsto, a od 2024. ukidanje takse, plavi dizel za poljoprivrednike.... Za sve do sada objavljene javne pozive davanja će biti isplaćena do kraja septembra.

- I na kraju, postavlja se pitanje zašto se opozicija danas ovako ponašala, da li oni zaista žele vaš napredak, napredak Srbije. Da li njima poljoprivrednik znači kao čovek, kao onaj koji proizvodi i hrani sve nas, ili je samo oruđe u političkoj borbi? Predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Republike Srbije i ja kao ministar koji zastupa vaša prava, ne odustajemo. Nastavljamo - nikad veći budžet u poljoprivredi podrazumeva ispunjenje svih vaših zahteva u ovoj godini, uz dodatno uređenje sistema i kontrolu davanja - poručila je ministarka Jelena Tanasković.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track