MILENKO JOVANOV BEZ DLAKE NA JEZIKU: Zelenović laže da je u Skupštini bio neko naoružan, opozicija je NAPALA obezbeđenje!
Foto: Beta Miloš Miškov

OŠTAR ODGOVOR

MILENKO JOVANOV BEZ DLAKE NA JEZIKU: Zelenović laže da je u Skupštini bio neko naoružan, opozicija je NAPALA obezbeđenje!

Politika -

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" Milenko Jovanov izjavio je da je predsednik Skupštine Vladimir Orlić opoziciji rekao da će imati izbore, ali da postoji procedura i da će to verovatno trajati nekoliko nedelja i da će opozicija dobiti ono što je tražila.

- Srpska napredna stranka priželjkuje izbore - rekao je Jovanov na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je pitao i po kom osnovu može da se raspusti vlast u Beogradu, kada ona funkcioniše dok ne podnese ostavku, dodavši da nema neslaganja između SNS i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića. Jovanov je dodao da opozicija neće moći da bira koji će izbori biti raspisani.

Prema njegovim rečima, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović brutalno je obmanuo građane da je u Skupštini neko bio naoružan i da je bilo vojske.

- Dokle više tih laži? Oni su kao mnogo velika sila, pa mora vojska da dođe. Oni su napali skupštinsko obezbeđenje - rekao je Jovanov i pozvao novinare da pogledaju sve snimke napravljene telefonom da li neko ima oružje.

On je dodao i da je Zelenović laktom udario poslanika vlasti Nebojšu Bakareca, ali da ne zna kako će to sprečiti ponavljanje majskih tragedija. Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" je naveo i da ne zna čemu je služilo ovakvo ponašanje i da će oni raditi i u takvim okolnostima.

Skupština Srbije
foto: Nenad Kostić

- Kako je rekla premijerka, mi se povući nećemo. Molim opoziciju da im se današnji dan odbije od zarade, jer ono što su oni radili nije posao poslanika - rekao je Jovanov i istakao da opoziciju vode uličari.

Prema njegovim rečima, građani nisu mogli da čuju ništa o rebalansu budžeta, a deo poslanika napravio je cirkus u parlamentu.

- Rebalansom budžeta predvideno je povećanje plata u državnom sektoru za 5,5 odsto, za isti procenat povećanje penzija, 10.000 dinara pomoći za decu do 16 godina i samohrane roditelje, sredstva za nove kapitalne investicije, da izgradimo nove puteve koji će oni moći da blokiraju, 114,4 miliona dinara da iznose subvencije za poljoprivrednike i više novca za retke bolesti i lečenje u inostranstvu, 3,9 milijardi dinara - rekao je Jovanov.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track