"OVDE LEŽI SRŽ PROBLEMA U DELOVANJU OPOZICIJE" Kojčić: Zbog tog pokretača ne postoji JEDINSTVO!
Foto: Ministarstvo Pravde

kurir tv

"OVDE LEŽI SRŽ PROBLEMA U DELOVANJU OPOZICIJE" Kojčić: Zbog tog pokretača ne postoji JEDINSTVO!

Politika -

"Srpska napredna stranka podržava inicijativu dela opozicije o raspisivanju izbora, a odgovor na zahtev dobiće u najkraćem mogućem roku".

Skupština Srbije
foto: Printscreen/RTS 2

Ovo je poručio predsednik Parlamenta Vladimir Orlić nakon što je deo opozicije, koji je juče pokušao da blokira rad Skupštine Srbije, tražio raspisivanje beogradskih i parlamentarnih izbora do kraja godine.

Dragoljub Kojčić
foto: Kurir tv

Politički filozof Dragoljub Kojčić razgovarao je u jutarnjem programu Kurir televizije na temu jučerašnjih dešavanja u Skupštini Republike Srbije.

Scene vrištanja i nehumanog odnosa u skupštini uporedio je sa crnogorskim parlamentom za koji je rekao da je krajnje human.

- Šta je problem sa opozicijom? Kada god postoje ozbiljni politički protesti vlast povlači silu, što nije viđeno u ovom slučaju. Pokušaću da definišem: Ova opozicija ne zna šta hoće, a ne zna ni šta neće. Opozicija nema ni jednu ozbiljnu političku ideju i nemaju ni interes o fundamentalnim temama o Kosovu i Metohiji... - započeo je razgovor Kojčić.

02:18

DRAGOLJUB KOJČIĆ O UNUTRAŠNJIM POLITIČKIM PITANJIMA

On očekuje konstruktivnu diskusiju na sledećem zasedanju skupštinskog odbora.

- Ja mislim da je jedan od pokretača ovakvog ponašanja cenzus. On je bio pet odsto, a zbog mnogih nedostataka oni nisu probili taj cenzus, a sada kada je spušteno na tri procenta, to je mršav procenat da bi se moglo reći da su društvena snaga - rekao je Kojčić i dodao:

- U trenutku kada je Srbija u delikatnom momentu u modernoj svetskoj istoriji, i pod tim ne mislim samo na vlast, pravi se atmosfera kompaktnosti, a ovde nema toga jer ne postoji jedinstvo - smatra Kojčić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:35

Čola ugledao Natašu Bekvalac u publici, ono što je uradio na ju je baš POGODILO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja