KRISTOFER HIL: Više stvari povezuje Srbiju i SAD nego što ih razdvaja, na taj odnos ne mogu uticati treće zemlje!
Foto: Fonet

američki ambasador u srbiji

KRISTOFER HIL: Više stvari povezuje Srbiju i SAD nego što ih razdvaja, na taj odnos ne mogu uticati treće zemlje!

Politika -

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil kazao je da odnosi Srbije i SAD ne mogu zavisiti od toga šta kažu treće zemlje.

Hil je na Konferenciji "Dani Amerike u Beogradu“ dodao i da SAD i Srbiju više stvari povezuje nego što ih razdvaja, te je istakao značaj težnje Srbije ka evropskim integracijama.

- Ali i pored svakodnevne politike i globalnih kriza Srbija uspeva da se uzdigne iz situacije i nastavi sa aspiracijama da uđe u EU - rekao je Hil.

Osvrnuo se i na uspeh srpskih sportista.

- Nismo tako dobri kao vi u tenisu, ali težimo tome, a nismo tako dobri kao vi, ni u košarci, ali radimo na tome - dodao je Hil.

On je naglasio značaj saradnje Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije i istakao da bi voleo da vidi još unapređeniju saradnju.

Naglasio je da je Srbija zemlja koja je inventivna i koja se brzo transformiše, dodajući da je posebno napredovala u tehnološkim smislu, da Amerika ostaje važan partner Srbije, kada je reč o uslugama i da će američke kompanije jos dugio ostati u Srbiji.

Hil je dodao i da je potrebna veća razmena iskustava između ministara dve zemlje, kao i da su i Srbija i SAD imale uspone i padove u dugoj saradnji, ali da ne treba da budu opterećene prošlošću.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja