MARKO ĐURIĆ: Povratak dobrih odnosa Srbije sa SAD za Srbiju znači povratak sebi!
Foto: Privatna Arhiva

ambasador srbije u sad

MARKO ĐURIĆ: Povratak dobrih odnosa Srbije sa SAD za Srbiju znači povratak sebi!

Politika -

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je danas da Srbija vidi Sjedinjene Američke Države kao jednog od svojih ključnih strateških partnera.

Đurić je na konferenciji "Dan Amerike u Beogradu" istakao da se Srbija pokazala neverovatno izdržljivom u periodu kriza i uprkos teškim okolnostima, pandemije korone i rata u Ukrajini, uspela da ostane među prvima u privlačenju stranih investicija.

- SAD su postale partner broj jedan Srbije kada je reč o uslugama. Želimo da postanemo još snažniji partneri kada je reč o ekonomiji - istakao je Đurić.

On je dodao da je jedna od potvrda odlične saradnje formiranje Srpsko-američkog poslovnog saveta, koji okuplja najuspešnije kompanije u SAD i najavio tokom jeseni događaj na u Vašingtonu na kome će učestvovati predstavnici Srpskog kokusa, koji bi trebalo da upoznaju američke donosioce odluka o značaju strateškog dijaloga Srbije i SAD.

Dodao je da odnosi SAD i Srbije imaju istorijski značaj i naglasio da je taj odnos star 142 godine, od čega 130 godina obeležava partnerstvo, prijateljstvo o saradnja.

- Povratak dobrih odnosa Srbije sa SAD za Srbiju znači povratak sebi - rekao je Đurić i naglasio da Srbija i SAD imaju mnogo više sličnosti nego razlika.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track