"DOŠAO JE CRNI DAN SRPSKOG PARLAMENTARIZMA" Gajović o sunovratu demokratije: U okruženju su neprijatelji KOJI SE RADUJU TOJ SLICI
Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir tv

"DOŠAO JE CRNI DAN SRPSKOG PARLAMENTARIZMA" Gajović o sunovratu demokratije: U okruženju su neprijatelji KOJI SE RADUJU TOJ SLICI

Politika -

"Mišljenje 10.00 ljudi nema vrednost, ako niko od njih ne zna ništa o onome o čemu je reč" rekao je Marko Aurelije.

Početak vanrednog zasedanja skupštine obeležio je protest dela opozicije. Opozicija traži vanredne parlamentarne, ali i izbore u Beogradu. Iz vladajuće stranke odgovaraju: "Prihvatamo, sa oduševljenjem".

Izbori u Srbiji posle godinu i po dana. Da li su ishodi izbora izvesni?

Aleksandar Gajović
foto: Kurir tv

Aleksandar Gajović, novinar i publicista gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije u razgovoru o dešavanjima koje smo mogli pratiti na jučerašnjem i prekjučerašnjem "zasedanju" skupštine.

Prvo je postavio pitanje:

- Čemu nervoza i tenzije? Setite se šta je Vučić rekao nakon prethodnih izbora? Da će ih biti za dve godine. Znamo da će biti izbora. Znali smo i kada ih je najavio. Da vas podsetim, ovo nije iznenađenje niti vanredna situacija da se sve radi tako tenzično, ali mislim da je datum koji je dat preblizu taj 17. decembar - rekao je i dodao:

04:35

ALEKSANDAR GAJOVIĆ O POLITICI U SRBIJI

- Mnogo je realnije da to bude proleće, kako je predsednik i rekao. Ovo što se tiče pozicije i opozicije, rečeno je da će biti izbora, hajde da jednom ispunimo ono što kažemo. Ovaj pritisak je potpuno nepotreban, a juče je bio crni dan srpskog parlamentarizma. U okruženju imamo dovoljno neprijatelja koji se raduju toj slici, a što se tiče vešala imali smo ih i ranije. Boško Savković je priveden zato što je bio na demonstracijama sa tim vešalima. To opet nije nova situacija, a još jednom parlament je svetilište demokratije! - rekao je Gajović.

Naglasio je da ovo nije smelo da se dogodi u parlamentu.

- Opozicija ima velikih problema. Ona do danas nije izgradila kult lidera, ko je to? Oni i oko toga ne mogu da se slože. Već vidim da daju otpor, a zloupotrebili su odluku na prethodnim izborima da se cenzus sa pet odsto smanji na tri - rekao je Gajović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja