PROBLEMI SE TALOŽE: Ministar Momirović: U Briselu ću ponovo otvoriti pitanje blokade srpske robe na Kosovu!
Foto: screenshot RTS

Ekonomija u regionu

PROBLEMI SE TALOŽE: Ministar Momirović: U Briselu ću ponovo otvoriti pitanje blokade srpske robe na Kosovu!

Politika -

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović najavio je da će u Briselu, gde će putovati narednih nedelja, ponovo otvoriti pitanje blokade srpske robe na Kosovu i izrazio očekivanje da će taj problem biti rešen vrlo brzo, pošto je to u interesu i srpskih i albanskih kompanija, kao i dugoročnog mira i stabilnosti, prenosi RTV.

Momirović je podsetio da je protok srpske robe na Kosovo prekinut oštrim rezom i ocenio da se zbog toga problemi samo talože.

- Narednih nedelja idem u Brisel da ponovo otvorim to pitanje. Pisao sam Evropskoj komisiji koja nas je podržala da je sve to neprihvatljivo, signalizirao sam problem i svim ministrima trgovine i pitao zašto stvari koje nas vezuju guramo u porciju problema koju ne možemo da rešimo - rekao je Momirović na panelu "Srpsko američke veze" organizovanom u okviru konferencije "Dan Amerike u Beogradu" na kojem su govorili i ministar privrede Slobodan Cvetković, predstavnici Koka-Kole, kompanije Filip Moris i Američke privredne komore.

On je dodao da su ograničenja i blokada srpske robe veoma loša stvar za privredu, ali i za perspektivu ekonomija i biznisa u regionu.

Momirovic je govorio i o znacaju inicijative Vlade Srbije o Otvrenom Balkanu, jer ona donosi dobro svima. Prema njegovim recima, ta tema bi trebalo da se odvoji od aktuelnih politickih tema koje bi trebalo vratiti na sto.

- Granice osuđuju privedu na stagnaciju i čine potrebu za borbom sa problemima koji ne postoje u savremenoj Evropi - rekao je ministar Momirović.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja