PRIŠTINSKI ANALITIČAR GAŠI: Iseljavanje srpskih institucija iz zgrade u Severnoj Mitrovici deo Kurtijeve političke kampanje
Foto: Youtube Printscreen

rok istekao u ponoć

PRIŠTINSKI ANALITIČAR GAŠI: Iseljavanje srpskih institucija iz zgrade u Severnoj Mitrovici deo Kurtijeve političke kampanje

Politika -

Politički analitičar Dardan Gaši kazao da je iseljavanje srpskih institucija iz zgrade u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici deo političke kampanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija, i da su do sada sve Kurtijeve intervencije na severu rezultirale neuspesima i regresivnim situacijama, prenosi Gazeta blic.

Gaši je naglasio da eskalacija situacije na severu može imati i druge motive, uključujući promenu fokusa javnog mnjenja i skretanje pažnje sa drugih pitanja na Kosovu.

Prema njegovim rečima, posle svakog "unutrašnjeg previranja" u Vladi Kosova, Kurti produbljuje probleme na severu.

"Kad god se Kurtijevi poslovi zamagle unutra, on nešto uradi na severu jer je tada interesovanje javnosti usmereno tamo i on može da nastavi sa svojim neuspesima neopaženo", kazao Gaši.

Povodom izjave generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da kosovska vlada mora da koordinira sa NATO čak i po pitanju slanja specijalaca Kosovske policije na sever, Gaši ističe važnost dogovora sa Alijansom, dodajući da je Kfor odgovoran za bezbednost i stabilnost.

Kurir.rs/Ekonomia Online/Gazeta blic/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track