KURTIJA I NJEGOVU VLADU ČEKA VRUĆ SEPTEMBAR: Prištinski političar Haziri iskren: Dijalog je previše krupan zalogaj za njih!
Foto: Yourtube printscreen

STAV

KURTIJA I NJEGOVU VLADU ČEKA VRUĆ SEPTEMBAR: Prištinski političar Haziri iskren: Dijalog je previše krupan zalogaj za njih!

Politika -

Potpredsednik DSK Ljutfi Haziri rekao je da je dijalog Srbije i Kosova "preveliki zalogaj" za premijera Aljbina Kurtija.

- Prošlo je dosta vremena otkako sam upozoravao na vruć septembar za Kurtijevu vladu. Agenda sastanka 14. septembar i dalje nije poznata. Ni premijer, ni međunarodni posrednici nisu najavili šta će biti tema o kojoj će se razgovarati - rekao je Haziri, preneo Kosovo onlajn.

Kazao je i da prištinske institucije nisu u stanju da ispune svoje međunarodne obaveze.

Aljbin Kurti
foto: EPA/Valdrin Xhemaj

- Izgleda da je dijalog krupan zalogaj koji Kurti ne može da sažvaće. Sada o međunarodnim obavezama Kosova nije dobro razgovarati. Oni se uzimaju kao odgovornost. Kurti je dao puno pravo DSK i drugim partnerima za prethodne sporazume, koji su bili najmanje moguće zlo koje se moglo desiti - dodao je.

Kurti mora, kako je kazao, da popravlja odnose na skoro svim frontovima.

- Moraju se popraviti odnosi koji su narušeni sa EU, NATO, Belom kućom, i izuzetno napeti odnosi sa Crnom Gorom, Albanijom i Severnom Makedonijom - zaključio je Haziri.

Kurir.rs/Gazeta Ekspres

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track