MENJA SE SLIKA BEOGRADA: Siniša Mali obišao radove na novoj autobuskoj stanici! Evo kad bi mogli da stignu i PRVI putnici!
Foto: screenshot Pink tv

Ponosan

MENJA SE SLIKA BEOGRADA: Siniša Mali obišao radove na novoj autobuskoj stanici! Evo kad bi mogli da stignu i PRVI putnici!

Politika -

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom Instagram nalogu da je, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Alekandrom Šapićem, obišao radove na izgradnji nove Beogradske autobuske stanice.

- Ponosan sam jer smo uspeli da prevaziđemo sve izazove, kojih nije bilo malo od samog poćetka, i što danas možemo da kažemo da radovi napreduju odličnim intenzitetom. Po ovoj dinamici, možemo da očekujemo i prve putnike poćetkom sledeće godine. Zajedno sa Prokopom, novom Železničkom stanicom, i naravno novim delom grada gde će biti održan Ekspo, imaćemo potpuno drugačiju sliku grada. Nastavljamo da gradimo Beograd i našu Srbiju - napisao je ministar Mali.

Nova autobuska stanica imaće 44 polazna perona, 12 dolaznih i devet dolazno-polaznih za turističke linije, odnosno ukupno 65 perona u okviru građevinskog kompleksa, kao i još oko 30 parking-mesta za duže zadržavanje autobusa u neposrednoj blizini.

Nacrtom je predviđena i izgradnja peronskog prostora i javne garaže sa minimalno 200 parking-mesta sa ulazom i izlazom iz Ulice Đorđa Stanojevića, kao i velike taksi stanice.

Predviđena je, takođe, i izgradnja staničnog trga koji će gledati ka ulici Antifašisticke borbe, dok će glavna stanična zgrada od 25.000 kvadratnih metara biti izgrađena između trga i peronskog prostora.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja