NE PLAŠE SE IZLASKA NA BIRALIŠTA: Ministar Vesić: SNS uvek rado učestvuje na izborima!
Foto: Kurir

predsedništvo sns

NE PLAŠE SE IZLASKA NA BIRALIŠTA: Ministar Vesić: SNS uvek rado učestvuje na izborima!

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da će zahtev opozicije za raspisivanjem vanrednih parlamentarnih izbora biti razmotren u skladu sa Ustavom i zakonima dodajući da je SNS uvek rado izlazila na izbore.

- Mi smo stranka koja nikada nije bežala od izbora i stranka koja je najčešće kao vlast izlazila na izbore, jer smatramo da je uvek u redu da se proveri poverenje građana. Nemamo problem sa tim. Za nas su izbori praznik na kome pred birače izlazimo sa rezultatima rada i planovima za naredni period. Za deo opozicije izbori su vreme sanjaju da će postati vlast a da pri tom ništa ne ponude biračima - rekao je Vesić.

On je primetio i da je SNS jedina stranka koja je demokratizovala izborne uslove, spustila cenzus sa pet na tri odsto, da bi zahvaljujući tome mnoge stranke ušle u parlament.

- Kada bismo cenzus vratili na pet odsto mnogi od njih bi videli parlament samo na razglednici - konstatovao je Vesić.

On je rekao i da je sada prvi put stigao zvaničan zahtev opozicije za izbore, jer im to, podsetio je, prvobitno nije bio prioritet. Podsetio je da u opozicioni lideri mesecima pretili predsedniku Vučiću da ako slučajno raspiše izbore.

- U skladu sa Ustavom i zakonoma taj zahtev će biti razmotren od strane Predsednika Republike. Mi smo za izbore uvek spremni. Sledeće godine dolaze i redovni lokalni izbori i mi, što se toga tiče, nemamo problem - ponovio je Vesić.

Komentarišući ponašanje opozicije na poslednjoj sednici Skupštine Srbije, kada su opozicioni poslanici zviždali, galamili i skakali po klupama Vesić je rekao da je siguran da njihovi birači nisu glasali za takvo ponašanje u parlamentu.

- Parlament treba da bude mesto za žestoke rasprave, da ubeđujemo jedni druge, argumentima, iako ne moramo da se slažemo oko svega. Ali, ne i za onakvo ponašanje. Siguran sam da tako neozbiljni ljudi neće dobiti poverenje građana, dobiće ga ozbiljni ljudi, kakvu god politiku da vode - dodao je Vesić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track