"UZEO JE POLA HLEBA, A ONDA I MOJU ČETVRTINU POJEO" Ministar Mali o onome što se dešavalo iza kamere, a niste videli
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

šta se dešavalo iza kamera

"UZEO JE POLA HLEBA, A ONDA I MOJU ČETVRTINU POJEO" Ministar Mali o onome što se dešavalo iza kamere, a niste videli

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali pričao je jutros na televiziji o aktuelnim ekonomskim temama a govorio je i o doručku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Komentare imaju pa i neke teorije zavere, da li je predsednik pojeo ili nije. Fali dva minuta videa, pa najbolje da će neko sve da snima. Pošto smo obojica bili gladni predsednik je uzeo pola hleba i onda je uzeo i moju četvrtinu hleba i pojeo i to", rekao je Mali gostujući na TV Happy kao odgovor na komentare opozicije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pojeo sendvič u kom se nalazio parizer čija je cena snižena.

"Mi smo odrasli sa istom hranom, on je stariji od mene dve godine... ne vidim zašto ne može da jede: Ja se ponosim kada pojedem taj parizer i kada mi deca to jedu. Na tome smo odrasli", dodao je Mali.

1 / 6 Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"Gleda on mene, gledam ja njega"

Iako je Vučić prvobitno najavio da će on lično kupiti parizer, jogurt i druge namirnice koje su na popustu, a kako bi ih jeo za doručak, juče je rekao da ipak nije stigao, pa je u kupovinu poslao dvojicu ministara.

- Neće biti ni prvi ni poslednji, mi smo odrasli na parizeru. Mojoj deci je to omiljeni doručak. Ono što se juče desilo, videli ste da je predsednik Vučić uzeo pola Sava hleba, ja sam uzeo četvrt, on je pojeo pola od pola. Ja sam stavio više parizera.

- Nakon toga - gleda on mene, gledam ja njega. Obojica smo još gladni. Uzeo je i moju četvrt hleba. Ima teorija zavere da nismo pojeli, a on je pojeo i moju četvrtninu. Inače smo mi svi na isti način odrasli, to smo jeli, Vučić je samo dve godine stariji od mene - rekao je Siniša Mali i dodao:

- Kažu da ne valja što imamo niske cene hrane jer je to udar na poljoprivrednike, a ako ne snizimo, onda kažu ne snižavamo cene!

1 / 3 Foto: Printscreen/HappyTV

Ministar je istakao da je zamerkama od strane opozicije nikada kraja, te je posetio kakva je situacija bila u svetu kada je krenula korona.

"Kod nas nije bilo nestašice i takvih scenarija koja su se mogla videti u mnogo razvijenijim zemljama. Vrlo smo odgovorno vodili tu politiku. Kad je krenula nestašica u svetu mi smo popunili robne rezerve", posetio je ministar. On je istakao da su mere države donete za dobrobit svih građana. U maloprodajnim trgovinskim lancima u Srbiji može da se po nižim cenama kupi 20 osnovnih proizvoda za ishranu, higijenu i kućnu hemiju.

1 / 4 Foto: Instagram Printscreen

"Bilo je priče da ne smemo da okusimo taj parizer, pa kad smo pojeli, onda sada opozicije kaže kako ima i nižih cena", ispričao je Mali.

Predsednik Srbije najavio je sniženje cena još 10 proizvoda, istakao je ministar finansija.

Milion i deset hiljada dece se prijavilo za jednokratnu pomoć

- To pokazuje koliko je to važno za roditelje i koliko smo doneli pravu meru. To je pomoć za samohrane majke i roditelje - ponosan je Mali na veliki odziv, te još jednom pozvao roditelje kojima je potrebna pomoć i koji žele da se prijave. Ministar je podsetio da građanima treba dati do znanja da ste tu za njih i da želite da pomognete, kao što je bio slučaj sa 100 evra u doba korone.

- Isto je i sada. U septembru isplaćujemo 10.000 dinara za samohrane roditelje za decu do 16 godina. Sve ćemo da isplatimo kao što smo obećali - kaže ministar. Za kraj ministar Mali je poručio opoziciji da on, predsednik i svi ostali koji su se i do sada borili, neće prestati da rade sve da život građana Srbije bude bolji i što lakši, bez obzira na licemerje opozicije i njihove komentare.

Kurir.rs/Novosti/TV Happy

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track