ZAR MORATE I NAJVEĆEG DA UVLAČITE U SVOJE BLATO?! Nole - rana neprebolna Šolaka i njegovih opozicionih pulena
Foto: Beta Milan Obradović, BETA Amir Hamzagić, Petar Aleksić, Printscreen

Nikad kraja manipulacijama

ZAR MORATE I NAJVEĆEG DA UVLAČITE U SVOJE BLATO?! Nole - rana neprebolna Šolaka i njegovih opozicionih pulena

Politika -

Velika rana, neprebolna, leži na srcu srpske opozicije, a zove se Novak Đoković!

Šta bi dali Zelenović, Milivojević, Marinika, Ćuta da se najbolji teniser na svetu - a naš! - bar jednom pojavio na nekom njihovom skupu, da je bar jedan zrak Đokovićevog sjaja pao na njih!

Istina, harizma nije zarazna, i nada im je jalova, ali nada, znamo to već, umire poslednja!

U njihovim vlažnim snovima Novak Đoković je kandidat na čelu opozicione liste i pobeđuje na izborima, a onda njima daje da sastave vladu i podele resore... I zato je on jedini čovek u Srbiji koji je prijateljski razgovarao sa Aleksandrom Vučićem a nije propušten kroz "toplog zeca" Šolakovih medija i Tviter opozicionara. Računaju, naime, da će ga jednom privući na svoju stranu, pa ne bi da ga ljute.

I naravno, svesni su popularnosti koju teniser uživa u javnosti, koja se ni trenutak ne bi dvoumila kod birača da li simpatije da poveri njima ili njemu.

Ima, naravno, i treća stvar: Novak Đoković je ostvaren u svakom pogledu, pa je njegov prijateljski stav prema predsedniku Srbije nemoguće tumačiti kao materijalni ili politički interes.

Ali frustrirani uzastopnim porazima u politici - katastrofalnim rezultatima na poslednjim izborima, uličnim protestima koji su se ugasili sami od sebe, neuspešnom i javnosti antipatičnom blokadom parlamenta, nepovoljnim prognozama uoči predstojećih izbora koje su sami tražili - opozicionari sa tzv. građanskog krila potpuno su izgubili vezu s realnošću.

Umesto da se okrenu kreiranju realnog političkog programa koji bi bio konkurentan u izbornoj utakmici, oni čekaju čudo koje će ih dovesti na vlast. Otud histerične i besmislene kampanje o "atentatima na opozicionare u unutrašnjosti", protiv "trovanja naroda jeftinim parizerom" i slične. A najnovija je ona koja za cilj ima - tako to zamišljaju mali Perica i novinari Nove - izazivanje raskola između Novaka Đokovića i predsednika Srbije.

Od detalja da teniser nije stigao na zvanični prijem naših najboljih sportista kod predsednika države sagrađena je čitava konstrukcija o lošim odnosima između njih dvojice, a kao krunski dokaz navedeno je: "Vučić, koji i na Instagramu ima dva profila, samo je jednom čestitao Novaku osvajanje titule na US openu. Na drugom koji predstavlja njegov predsednički profil ne postoji ni reč o tome."

Na stranu što ovde govorimo o odnosu države prema svojim najuspešnijim sportistima (Vučić se javlja u ulozi predstavnika države, ne privatno) i što privatni odnosi ne bi smeli da budu predmet novinarskih naklapanja, sve i da su loši - a nisu, naprotiv! - činjenica je da je Nova izmislila da Aleksandar Vučić na jednom od svojih profila Novaku nije čestitao trijumf u Njujorku. Kome je god do istine, može da ode na Instagram profil "buducnostsrbijeav" i da se uveri da je Vučićeva čestitka stigla petnaest minuta po završetku meča! Toliko o tačnosti i ostalih tvrdnji u ovom pamfletu Šolakovog portala!

Ali tekst je zanimljiv zbog nečeg drugog. Kaže se u narodu da šupalj panj sam zveči. Portaldžije Nove.rs optužuju vlast da zloupotrebljava uspehe sportista za sopstvenu promociju. A upravo je njihov napis pokušaj zloupotrebe Novaka Đokovića i njegove svetske slave za kampanju protiv vlasti u Srbiji, a u korist onih koji nikakav uspeh, ni u sportu ni u politici, niti u bilo kojoj drugoj oblasti javnog rada, nisu postigli.

I kad smo kod poruka koje odzvanjaju iz ovog šupljeg panja, jedno je pitanje: da li Nova traži nacionalnu frekvenciju da bi ovakve presne laži širila dalje i brže nego što sada čini? Nadamo se da će oni koji će o tome odlučivati to i videti jer narod to odavno vidi. Kao što vidi da su se ulični protesti ugasili onda kad su oni stupili na njihovo čelo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track