JAČAMO SARADNJU MATICE I DIJASPORE: Ministar Milićević u Kosjeriću sa 200 dece iz Austrije, Crne Gore i Republike Srpske
Foto: Rade Begović

letnji kamp

JAČAMO SARADNJU MATICE I DIJASPORE: Ministar Milićević u Kosjeriću sa 200 dece iz Austrije, Crne Gore i Republike Srpske

Politika -

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević, zadužen za odnose s dijasporom, posetio je danas Kosjerić gde je sa zamenicom predsednika opštine Gordanom Josipović obišao tematski letnji kamp za decu iz dijaspore i regiona "Mali opanak 2023".

Đorđe Milićević
foto: Rade Begović

U kampu koji se održava u selu Mionica učestvuje 200 mališana iz Austrije, Crne Gore i Republike Srpske.

Đorđe Milićević
foto: Rade Begović

-Kamp "Mali opanak" je samo jedan od 22 kampa čiju smo organizaciju finansirali širom Srbije, a kroz koje je ovog leta prošlo oko 5000 mališana srpskog porekla iz celog sveta. Ovi letnji kampovi osmišljeni su da našim mališanima iz sveta približe Srbiju, da vide unutrašnjost naše lepe zemlje a ne samo Beograd. Ovaj projekat, koji je rezultat zajedničke posvećenosti i podrške, ne samo mog kabineta, nego i Vlade Srbije, a posebno predsednika Republike Aleksandra Vučića koji je inicirao rad na jačanju saradnje matice i države, omogućava deci iz dijaspore i regiona da se povežu s svojim korenima, nauče više o srpskoj kulturi i tradiciji, ali i da stvore prijateljstva koja će trajati čitavog života. Ovde u Kosjeriću, mališani su u prelepom prirodnom okruženju, kroz različite aktivnosti i radionice, usavršavali znanje srpskog jezika, upoznavali se sa našom istorijom, tradicijom, starim zanatima ali i uživali u domaćoj hrani - rekao je ministar Milićević.

Đorđe Milićević
foto: Rade Begović

On je posebno naglasio da su skoro svi mališani koji su boravili u kampovima pitali da li će i dogodine biti organizovani i izrazili želju da ponovo dođu. Takođe, rekli su da će preporučiti i svim svojim drugarima u mestima i država iz kojih dolaze da obavezno posete Srbiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track