"DOK SAM JA PREDSEDNIK, VODIĆEMO OZBILJNU I FER POLITIKU": Vučić izneo jasan stav po pitanju neuvođenja sankcija Rusiji (VIDEO)
Foto: Printscreen Pink Tv

"DOK SAM JA PREDSEDNIK, VODIĆEMO OZBILJNU I FER POLITIKU": Vučić izneo jasan stav po pitanju neuvođenja sankcija Rusiji (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se prethodne večeri naciji iz Njujorka, gde učestvuje na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Predsednik Vučić je, između ostalog, apostrofirao dvoličnost velikih sila, na koje smo mi Srbi navikli, i sve ih podsetio, govoreći o neuvođenju sankcija Rusiji, da on vodi politiku Srbije.

- Jedna od današnjih vesti je da se Srbija nije usaglasila sa produženjem sankcija Rusiji, na još godinu dana. Interesuje me da li ste o tome razgovarali ovde sa nekim? I koliko dugo procenjujete da bi Amerika i Evropska unija mogle tolerisati da se Rusiji ne uvode sankecije? - glasilo je pitanje novinara.

- Prvo će da mi drže predavanje, sada za sedam, osam minuta počinje to predavanje ovde, pa će tu svi evropski zvaničnici da mi drže pridike. Pa će onda i svi ostali da mi drže pridike. Pažljivo ću da ih saslušam i da kažem lepo što ste mi održali predavanje. Srbiju kao predsednik vodim ja, dok je to tako i dok mi mislimo da možemo da izdržimo te pridike, mi ćemo da vodimo ovakvu politiku. Ali kao što vidite, već godinu dana i sedam meseci, mi možemo da vodimo takvu politiku. A ta politika je politika ozbiljnosti, odgovornosti, ta politika je poštena i odgovorna i ta politika je fer politika - istakao je predsednik.

Kurir.rs

Bonus video:

00:06

Predsednik Vučić uručio ključeve 250 novoizgrađenih stanova za izbegla lica iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track