SNAŽNIJE DUVAJU VETROVI SLOBODE: Predsednik Vučić o pritiscima i napadima na Srbiju, ali i promeni koja je na pomolu
Foto: Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

SNAŽNIJE DUVAJU VETROVI SLOBODE: Predsednik Vučić o pritiscima i napadima na Srbiju, ali i promeni koja je na pomolu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, poručio je da će i rukovodstvo i narod čuvati svoju zemlju.

- Trideset godina srpski narod trpi najgore licemerje, pritiske i napade, samo zato što je želeo da sačuva svoju zemlju i ognjišta svojih pradedova. U tih trideset godina uzimali su nam sve, od ljudi, do teritorije. I za sve to što su nam činili, uvek su krivili nas. Danas je situacija za našu zemlju jednako teška kao što je bila i pre petnaest ili dvadeset godina. Ipak, po prvi put, i ovde u UN sve snažnije duvaju vetrovi slobode. Mi, Srbi i građani Srbije, vazduh slobode udišemo punim plućima i čuvaćemo svoju zemlju. Nema predaje - napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Vučić je ranije danas u obraćanju rekao da će glavna tema njegovog govora u Njujorku biti glavni principi međunarodnog prava, kao i Kosovo i Metohija.

- Kao politički veteran u ovom poslu i kao neko ko će verovatno biti i najduže na vlasti do sada od kada imamo višestranačku demokratiju u Srbiji, želim da ostavim svoj pečat tim govorom i molim građane u Srbiji da to poslušaju. Biće u 5 sati popodne po srpskom vremenu, a govoriću činjenice i istinu i verujem da se mnogima neće dopasti - rekao je Vučić.

Kako kaže, možda će govoriti i nešto duže, i neće dozvoliti da ga prekidaju.

- Nisam siguran da će bilo kome da se svidi, jer je puno licemera u svetu. Svi se pozivaju na principe, a ako principe koristimo samo onda kada nam odgovara, onda to više nisu principi, nisu načela.

Vučić je rekao da se mnoge zemlje drže međunarodnog prava i principa, osim u slučaju Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track