PREDSEDNIK VUČIĆ NA PRIJEMU KOD MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA UAE: Srdačan susret sa prijateljem i ozbiljni razgovori! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

u njujorku

PREDSEDNIK VUČIĆ NA PRIJEMU KOD MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA UAE: Srdačan susret sa prijateljem i ozbiljni razgovori! (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na prijemu koji je povodom UNGA78 priredio ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdula bin Zajed al Nahjan.

- Srdačan susret sa prijateljem šeikom Abdulom bin Zajedom i domaćinom ovog izuzetnog prijema koji je okupio odabrane visoke zvanice iz celog sveta. Razmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja UNGA78, a šeika Abdula sam detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji i pozvao prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima - napisao je Vučić na Instaramu i dodao:

- Iskoristio sam i ovu priliku da zamolim šeika al Nahjana da predsedniku UAE, Njegovom visočanstvu šeiku Muhamedu Bin Zajedu Al Nahjanu prenese moje srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo posetiti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća. Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track