DEO OPOZICIJE POTPISAO DOGOVOR ZA POBEDU NA IZBORIMA: Najavili novi protest ispred Skupštine u subotu
Foto: Printscreen/Skupština Srbije

DEO OPOZICIJE POTPISAO DOGOVOR ZA POBEDU NA IZBORIMA: Najavili novi protest ispred Skupštine u subotu

Politika -

Tehnički organizatori protesta potpisali su danas takozvani "Dogovor za pobedu" koji podrazumeva saradnju svih opozicionih grupacija na obezbeđivanju slobodnih, fer i ravnopravnih izbora i okretanje oštrice napada ka aktuelnoj vlasti Srpske napredne stranke (SNS).

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine da je jedini izlaz iz duboke krize u kojoj se nalazi Srbija organizovanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora.

Srbija protiv nasilja, Dogovor za pobedu
foto: Printscreen/Skupština Srbije

Lazović je rekao da je za pobedu na izborima potreban dogovor svih opozicionih entiteta i okretanje oštrice napada protiv vlasti.

"Usaglasili smo se da pozovemo sve opozicione izborne liste, bez obzira ko ih čini. Saradnja podrazumeva nenapadanje opozicije, koordinisanje akcija i fokusiranje na smenu SNS režima. Takođe podrazumeva i zajedničku kontrolu izbora i zajedničko pozivanje građana na učešće na izborima", rekao je on.

Deo opozicije koja organizuje "Protest protiv nasilja" najavio je protest za subotu 23. septembar u 18 sati ispred Skupštine. Protestna šetnja će se kretati od Skupštine ka RTS.

Inače, protesti "Srbija protiv nasilja" u Nišu privremeno su obustavljeni tako da ovog petka neće biti okupljanja ispred Gradske kuće, potvrdio je jedan od organizatora protesta Slaviša Dinić iz koalicije Zajedno - Moramo.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track