TEŽIMO DA NAPRAVIMO DRUŠTVO BEZ NEJEDNAKOSTI: Ministarka Kisić na skupu u Njujorku!
Foto: Ana Paunković

ministarstvo za brigu o porodici i demografiji

TEŽIMO DA NAPRAVIMO DRUŠTVO BEZ NEJEDNAKOSTI: Ministarka Kisić na skupu u Njujorku!

Politika -

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić učestvovala je na događaju pod nazivom Svi zajedno za smanjenje nejednakosti, koji je u organizaciji Ministarstva porodice i socijalne zaštite Turske i pod pokroviteljstvom supruge predsednika Turske Emine Erdogan, organizovan na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Ministarka Kisić je tom prilikom istakla da je briga o svakom građaninu temelj rada Vlade Republike Srbije i da Srbija ima sveobuhvatan i efikasan sistem podrške građanima.

- Težimo da gradimo pravednije društvo, društvo bez nejednakosti, gde niko ne sme biti izostavljen - istakla je Kisićeva dodavši da podrška svakom građaninu, a posebno porodicama, kao najjačoj osnovi društva, treba da bude na prvom mestu.

Prema njenim rečima, moto pod kojim se održava ovaj skup govori o važnosti svih država da uz maksimalan napor budu što bolje mesto za život građana.

- U svetu u kome države teže za velikim ciljevima – ekonomskom rastu, prosperitetu, boljim uslovima života, digitalizaciji i tehnološkom napretku, ne smemo zaboraviti da ipak postoje barijere i da benefiti napretka nisu dostupni svim građanima - navela je ministarka Kisić, prenose mediji.

Ona je dodala da je neophodno, zajedno i solidarno, osigurati svim pojedincima jednake mogućnosti, bez obzira na starost, pol, etničku pripadnost ili invaliditet, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track