TROJICI SRBA ODREĐEN PRITVOR: Advokat: Ovako nestručan zahtev za određivanje pritvora nisam video za 28 godina svoje karijere!
Ilija Elezović, Foto: Foto: Kosovo Online/Youtube/Radio Free Europe/Radio Liberty

Sud u Prištini

TROJICI SRBA ODREĐEN PRITVOR: Advokat: Ovako nestručan zahtev za određivanje pritvora nisam video za 28 godina svoje karijere!

Politika -

Iliji Elezoviću iz Kosovske Mitrovice, Draganu Miloviću iz Zvečana i Zoranu Kostiću iz Prilužja prištinski Osnovni sud odredio je pritvor do 30 dana. Sva trojica su uhapšena u sredu, a terete se za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, rekli su njihovi branioci koje je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Advokat Ljubomir Pantović je izjavio da je sud prihvatio konfuzan, loš, prazan i nestručan zahtev za određivanje pritvora, koji je sastavljen mimo zakona i bez činjenica i dokaza. Pantović, koji brani Elezovića, istakao je da se iz obrazloženja za određivanje pritvora ne vidi ko se za šta tereti, šta se to desilo i zbog čega Elezović, Kostić i Milović imaju takvu optužbu.

- Želim da kažem da, nažalost, Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini, koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina, nema dovoljno snage, želje i htenja da ove postupke vodi u skladu sa zakonom - kazao je Pantović.

On smatra da je svoj trojici određen pritvor mimo zakona.

- Sud nije uvažio ni zahtev da će Elezoviću boravak u uslovima pritvora drastično ugroziti zdravstveno stanje, mogu da tvrdim da će mu ugroziti život. Medicina je rekla da on nije za pritvor, međutim sud je odlučio kako je odlučio - rekao je Pantović i ponovio da ovako nestručan zahtev za određivanje pritvora nije video za svojih 28. godina bavljenja advokaturom.

Ilija Elezović, koji je težak onkološki bolesnik, uhapšen je ispred Tehničke škole u Kosovskoj Mitrovici, a nešto kasnije u Zvečanu je priveden bivši policajac Dragan Milović, dok su Zorana Kostića iz njegove kuće u Prilužju odveli policajci u civilu. Prethodno su ga radnici takozvane Kosovske elektroenergetske korporacije pozvali da izađe iz kuće rekavši da su došli da provere električno brojilo.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track