"VUČIĆ OBJASNIO KAKO SE BORI JEDNA MALA, ALI SLOBODOLJUBIVA ZEMLJA": Petar Petković o govoru predsednika u Ujedinjenim nacijama
Foto: Printscreen Pink

"VUČIĆ OBJASNIO KAKO SE BORI JEDNA MALA, ALI SLOBODOLJUBIVA ZEMLJA": Petar Petković o govoru predsednika u Ujedinjenim nacijama

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, nakon govora predsednika Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, da je srpski lider objasnio celom svetu kako se bori jedna mala, ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja.

- Cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, ponosni su na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, gde je jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer upravo tako brani i principe na kojima počiva sistem UN - piše Petković na Twitteru, i dodaje:

- Predsednik je objasnio čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve - i one velike i one male.

Direktor Kancelarije za KiM ističe da je ceo svet imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM, i zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti.

- I o tome će u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način. Ostaće zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno "Kosovo", a s druge strane se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine - istakao je on.

Petković dodaje da je slobodarski narod u Srbiji danas posebno bio ponosan na predsednika Vučića, a da svoje oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track