POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU DVA MINISTARSTVA: Ministar Vesić u trodnevnoj poseti Kini!
Foto: Ministarstvo građevinarstva

Globalni forum

POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU DVA MINISTARSTVA: Ministar Vesić u trodnevnoj poseti Kini!

Politika -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, boravi u trodnevnoj poseti Kini gde će učestvovati na Globalnom forumu održivog transporta koji se održava u Pekingu u ponedeljak i utorak, 25 i 26. septembra.

Ministar Vesić će u toku Foruma imati bilateralne sastanke sa više ministara iz razločitih zemalja koji su inače u Pekingu. Vesić će u nedelju imati bilateralni sastanak sa ministrom saobraćaja Narodne Republike Kine Liem Sajopengom. Tom prilikom ministar Vesić će u ime Vlade Republike Srbije potpisati sporazum između ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva saobraćaja Narodne Republike Kine o međusobnom priznavanju ovlašćenja pomoraca i podržati usvajanje dokumenta Zajedničke inicijative ministra saobraćaja na globalnom Forumu održivog transporta - Pekinška inicijativa 2023.

Globalni forum održivog transporta biće svečano otvoren u ponedeljak po lokalnom vremenu u 9 časova. Ministar Vesić će se obratiti prisutnima na forumu a potom održati niz bilateralnih sastanaka medju kojima sastanak sa ministrom saobraćaja Ujedinjenih arapskih emirata. Domaćin foruma je Kineski medjunarodni centar za inovacije i znanje o održivom saobraćaju. Na Forumu se održava istovremeno 15. Medjunarodna izložba transportne tehnologije i opreme.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track