ENO, 100 ZEMALJA STOJI IZA UGLA DA PRIZNA NEZAVISNOST KOSOVA Vučić o izjavi Milanovića: "Videla žaba da se konj potkiva..."
Foto: EPA Adam Gray

SEDNICA UN

ENO, 100 ZEMALJA STOJI IZA UGLA DA PRIZNA NEZAVISNOST KOSOVA Vučić o izjavi Milanovića: "Videla žaba da se konj potkiva..."

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Njujorku, povodom poziva predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da sve članice UN priznaju nezavisno Kosovo, da su baš svi stali u red da poslušaju Milanovića.

"Vidimi ovih 100 zemalja stalo u red da poslušaju Milanovića, guraju se, vidite iza ugla, ima da kažu - pozvao nas Milanović pa stojimo da potpišemo za nezavisno Kosovo. Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona da kaže nešto po tom pitanju", rekao je Vučić na pitanje novinara kako komentariše poziv Milanovića.

Na pitanje novinara od čega polazi opozicija koja je jutros potpisala sporazum o saradnji i njegovom rušenju, što su preneli svi hrvatski mediji i gde je veza između srpske opozicije i hrvatskih medija, Vučić je rekao da "valjda žele isto" i da bi i sam to radio na mestu jednih i drugih.

Dodao je da imaju iste ciljeve, ali da im ništa ne zamera.

"Moja majka je govorila prvo skočio pa reci hop, a oni viču pobeda, hop, hop 20 puta, samo nikako da skoče. Pobeda je kada prebrojite glasove", rekao je Vučić.

Na pitanje gde je zapelo kod inovativnih lekova pošto opozicija kaže da se ne izdvajaju sredstva za lekove već za stadione, Vučić je rekao da se za razliku od njih koji nisu ni dinara izdvajali ni za retke bolesti niti za inovativne lekove, nikada veći novac nije izdvajao i za to.

"Ali se sada, za razliku od njihovog vremena kada su bili na vlasti, izdvaja i za stadione, crkve, bolnice, puteve i pruge, naučno-tehnološke parkove i drugo. Za sve što oni nisu imali ni volje, niti para, pošto su samo hteli oni da budu bogatiji", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track