KURTI HOĆE DA SE OBRAČUNA SA SRBIMA, UGROZILI SU NAM PORODICE: Srpska reagovala na bombaški napad na svoje članove!
Foto: Kosovoonline

SAOPŠTENJE

KURTI HOĆE DA SE OBRAČUNA SA SRBIMA, UGROZILI SU NAM PORODICE: Srpska reagovala na bombaški napad na svoje članove!

Politika -

Srpska lista reagovala je povodom bombaških napada rano jutros na svoje članove.

- Nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Kosovu i Metohiji se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Kurtija - piše u saopštenju.

Kako se navodi, ovo je još jedan u nizu terora nad srpskim narodom na KiM od strane Kurtijevog režima.

- Nakon što su prebijeni mladići u Gračanici, neosnovano uhapšena trojica Srba, rano jutros su na porodične kuće Srđana Ristića u Ranilugu direktora predškolske ustanove “Pčelica Maja”, Vladice Aritonovića zamenika gradonačelnika Raniluga i Zorana Ristića direktora Centra za socijalni rad iz Raniluga bačene eksplozivne naprave - poručuju.

Srećom, nema povređenih.

- Pukom srećom u ova tri esktremistička napada niko nije poginuo niti povređen iako je materijalna šteta ogromna. U trenutku ovih užasnih napada u kućama su bile čitave porodice, pa čak i deca - kazali su iz Srpske liste i dodali:

- Očigledno je da javno izrečena pretnja od strane Aljbina Kurtija predstavlja poziv ekstremistima za konačni obračun sa srpskim narodom i Srpskom listom, te da su ovi napadi deo šireg plana progona srpskog naroda sa ovih prostora - kažu u saopštenju.

Poruka i namere su jasne.

- Napadom na predstavnike naroda i ugledne srpske porodice šalje se poruka svim Srbima da ne planiraju svoj život na ovim prostorima, odnosno da moraju da što pre napuste Kosovo i Metohiju jer su na meti oni i njihove porodice - izjavili su.

Kako su dodali, neophodna je reakcija međunarodnih organizacija prisutnih na KiM.

- Imajući u vidu da režim Aljbina Kurtija koristi institucije za obračun sa Srbima mi zahtevamo da međunarodne vojne snage, Kfor ali i Euleks u skladu sa svojim mandatom stanu u zaštitu srpskog naroda koji ne može da izdrži ove pritiske režima u Prištini - zaključili su iz Srpske liste.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track