KOVAČEVSKI O PUCNJAVI U BANJSKOJ: "Pozivam na deeskalaciju, podržavamo KFOR u obezbeđivanju mira"
Foto: Foto: Youtube/ EU Debates | eudebates.tv

KOVAČEVSKI O PUCNJAVI U BANJSKOJ: "Pozivam na deeskalaciju, podržavamo KFOR u obezbeđivanju mira"

Politika -

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski osudio je jučerašnje incidente kod Banjske na severu Kosova i pozvao na hitnu deeskalaciju situacije.

Kovačevski je naglasio da se situacija na Kosovu prati sa velikom zabrinutošću i da su u stalnoj koordinaciji sa saveznicima.

Izrazio je punu podršku Kforu svim budućim aktivnostima koje su, kako kaže, usmerene na garantovanje mira i stabilnosti na Kosovu i u regionu.

"Apelujem na deeskalaciju dešavanja na Kosovu i na nastavak dijaloga i rešavanje svih otvorenih pitanja na miran i demokratski način. Ubrzanje evroatlantskih integracija na Zapadnom Balkanu je ključno, to je jedini način da se obezbedi napredak i stabilnost u regionu, kao i da se smanji uticaj destabilizujućih trećih strana. Region mora da ide napred, građani zaslužuju prosperitet, bolju budućnost i bolji životni standard", naveo je Kovačevski.

Povodom bezbednosne situacije u Severnoj Makedoniji, Kovačevski uverava da građani mogu da budu mirni - stabilna je, bez naznaka mogućih poremećaja, naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja