SASTANAK ŠEFA SRPSKE DIPLOMATIJE SA DELEGACIJOM IZ JAPANA: Dačić: Srbija sve poželjnija destinacija za poznate japanske kompanije!
Foto: Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

ministarstvo spoljnih poslova

SASTANAK ŠEFA SRPSKE DIPLOMATIJE SA DELEGACIJOM IZ JAPANA: Dačić: Srbija sve poželjnija destinacija za poznate japanske kompanije!

Politika -

Ministar Dačić obavestio japansku delegaciju o trenutnim izuzetno kompleksnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je imao danas sastanak sa zamenikom generalnog direktora za Evropu i ambasadorom za Zapadni Balkanu u Ministarstvu spoljnih poslova Japana Kimitakeom Nakamurom, koji boravi u poseti Beogradu povodom održavanja redovnih bilateralnih političkih konsultacija dva ministarstva.

- Tokom razgovora je obostrano ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, sadržajni i višeslojni, uz potvrđenu spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i razmenu poseta na svim nivoima - saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

U tom kontekstu, ministar Dačić je ponovio ličnu spremnost da u što skorijem periodu poseti Japan u cilju podsticanja japanskih ulganja u Srbiju.

- Ministar Dačić je istakao naše veliko zadovoljstvo povodom činjenica da je Srbija poželjna destinacija za sve veći broj renomiranih japanskih kompanija, uz nadu da će njihova pozitivna iskustva podstaći priliv novih japanskih investicija na našem tržištu - dodaje se u saopštenju

Ministar Dačić i ambasador Nakamura su podvukli interes i za dalje jačanje ostalih oblika saradnje, kao što su kultura, obrazovanje, nauka, tehnologija, digitalizacije i informaciono-komunikacione tehnologije.

Šef srpske diplomatije je obavestio japansku delegaciju o trenutnim izuzetno kompleksnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track