NAŠIM LJUDIMA NA KiM JE DOGORELO DO NOKATA: Krkobabić: Ne sme biti novih deoba, ni novih seoba Srba!
Foto: Ministarstvo za brigu o selu

predsednik pups-a

NAŠIM LJUDIMA NA KiM JE DOGORELO DO NOKATA: Krkobabić: Ne sme biti novih deoba, ni novih seoba Srba!

Politika -

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije Milan Krkobabić izjavio je danas da ne sme da bude ni novih deoba, ni novih seoba Srba.

- Napetost, sukobi i eskalacija, a sve to za naše ljude na Kosovu i Metohiji znači samo jedno: da im je dogorelo do nokata - rekao je Krakobabić na skupu PUPS-a u Kragujevcu.

Dodao je da je nastavak pregovora imperativ, pre svega, sa zemljama Kvinte, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

- One moraju biti pouzdan garant bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji. A što se nas iz PUPS-a tiče, ne sme da bude ni novih deoba ni novih seoba Srba - kazao je Krkobabić.

Skup u okviru jesenjeg Karavana PUPS-a pod sloganom "Nova preraspodela narodnih para" okupio je funkcionere i aktiviste te partije iz 22 gradska i opštinska odbora Podunavskog, Braničevskog, Šumadijskog i Pomoravskog okruga.

Potpredsednik PUPS-a Vladimir Goati obrazložio je institute nove socijalne politike za koju će se PUPS zalagati u skladu sa proklamovanim vrednosnim stavom "Pravedna preraspodela narodnih para", a to su socijalna, garantovana penzija i 13. penzija.

Na skupu su govorili članovi najvišeg rukovodstva stranke â zamenik predsednika Hadži Milorad Stošić, potpredsednik partije i predsednik Pokrajinskog odbora AP Vojvodine Miroslav Španović, potpredsednik PUPS-a Stefan Krkobabić, predsednik Izvršnog odbora Ilo Mihajlovski, potpredsednik IO Dragan Stanojević, predsednica Ženske mreže PUPS-a Mira Jovanović i članovi Izvršnog odbora Milan Mladenović i Slavko Cvetković.

Istaknuto da je 130 opštinskih i gradskih odbora PUPS-a širom Srbije akciono osposobljeno i da spremno ulaze u završnu fazu priprema za predstojeće izbore na svim nivoima.

Skupu su prisustvovali i potpredsednici partije Stojan Bosić, Risto Kostov, Vladan Đukić i domaćin Ratko Tomašević, kao i članica Izvršnog odbora Snežana Petrović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track