MNOGO BABICA, A LOŠ POROĐAJ: Pupovac: Strahujem da će biti eskalacije na severu Kosova i Metohije!
Foto: Printscreen/YouTube

predsednik sdss

MNOGO BABICA, A LOŠ POROĐAJ: Pupovac: Strahujem da će biti eskalacije na severu Kosova i Metohije!

Politika -

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke i Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je da strahuje od eskalacije sukoba na KiM, i da bi međunarodni predstavnici, umesto da insistiraju na pregovorima i rešenjima, trebalo da zauzmu čvrst stav da ne sme biti nikakvih jednostranih nasilnih akcija.

- Strahujem od eskalacije, to se nije smelo dogoditi. Bojim se da je to rezultat "mnogo babica, a loš porođaj" - naveo je Pupovac.

On je istakao da se previše razvlači i okleva, pregovara, usaglašava i donose dokumenta čija snaga ostaje mrtvo slovo na papiru.

- Neophodnije je da međunarodni posrednici i zajednica zauzmu čvrst stav da nikakvih jednostranih i nasilnih akcija ne sme biti nego da se mora razgovarati dok se ne dođe do rešenja - rekao je.

O odnosima Srbije i Hrvatske, Pupovac kaže da oni nisu onakvi kakvi bi mogli da budu.

- U Hrvatsku i Srbiju se vratila retorika konflikta, sukobljavanja i neokonzervativizma. Situacija se poslednjih godina smirila. Odnosi između Hrvatske i Srbije nisu onakvi kakvi bi mogli biti, ali prestale su neke aktivnosti - zaključio je Pupovac.

Kurir.rs/Kosovo Online/RTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track