NEKOLIKO EU ČLANICA TRAŽI DA SE RAZMOTRI UVOĐENJE MERA SRBIJI: Utvrditi da li Beograd ima veze sa poslednjim dešavanjima
Foto: KosovoOnline

NEKOLIKO EU ČLANICA TRAŽI DA SE RAZMOTRI UVOĐENJE MERA SRBIJI: Utvrditi da li Beograd ima veze sa poslednjim dešavanjima

Politika -

Nekoliko zemalja članica Evropske unije zatražilo je da se razmotri uvođenje mera i Srbiji, budući da već postoje protiv Prištine, ukoliko se utvrdi da Beograd ima veze sa poslednjim dešavanjima na severu Kosova, saznaje Euronews Srbija iz diplomatskih izvora.

Na sastanku Političko-bezbednosnog komiteta Evropske unije, koji čine ambasadori zemalja članica razgovaralo se o situaciji u Banjskoj i tom delu Kosova, a sve zemlje su tražile da se sprovede detaljna istraga, kako bi se što tačnije utvrdile činjenice, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Podsetimo, u Srbiji i Republici Srpskoj danas je Dan žalosti zbog stradalih u pucnjavi u okolini sela Banjska.

Ekipa Kurir televizije danas je prva ušla u kosmetsko selo Banjska koje je od nedelje ujutru bilo u jakom obruču tzv. kosovske policije i specijalaca ROSU naoružanih dugim cevima.

Tzv. kosovska policija dozvolila je danas tačno u podne ulaz u selo, poprište pucnjave u kojoj su poginula tri Srbina i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.

Kurir.rs/Euronews Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track