SASTANAK SA BRITANSKIM MINISTROM ZA EVROPU: Dačić i Dokerti se saglasili oko saradnje dve zemlje u više oblasti!
Foto: Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

ministarstvo spoljnih poslova

SASTANAK SA BRITANSKIM MINISTROM ZA EVROPU: Dačić i Dokerti se saglasili oko saradnje dve zemlje u više oblasti!

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas Lea Dokertija, državnog ministra za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske.

Ministar za Evropu Leo Dokerti je izrazio posebno zadovoljstvo povodom prilike da ponovo poseti Beograd i razgovara sa PPV i MSP Dačićem.

Obostrano je naglašena važnost daljeg jačanja dijaloga na visokom i najvišem nivou. Sagovornici su se saglasili u oceni da postoji prostor za unapređenje saradnje u različitim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije, energetike i digitalizacije.

Tokom razgovora, ministar Dačić je informisao britansku stranu o poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i neophodnosti da se zaštiti srpsko stanovništvo, uz izražavanje spremnosti naše strane da uloži napore u cilju deeskalacije tenzija.

Ministar Dačić je naglasio posvećenost Republike Srbije razvoju regionalne saradnje i dodao da očuvanje mira i stabilnosti ostaje jedan od naših osnovnih prioriteta.

Sagovornici su se složili da je konstruktivan nastavak dijaloga između Beograda i Prištine ključ za regionalnu stabilnost i bezbednost.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track