ŠTA PIŠE U DOKUMENTU KOJI JE PETKOVIĆ POKAZAO PRED CELOM SRBIJOM Tražimo da nezavisna komisija uradi obdukciju tela pobijenih Srba
Foto: Printscreen/Pink, Kurir

"već 4 dana priština krije tela"

ŠTA PIŠE U DOKUMENTU KOJI JE PETKOVIĆ POKAZAO PRED CELOM SRBIJOM Tražimo da nezavisna komisija uradi obdukciju tela pobijenih Srba

Politika -

Nikakva kosovska policija nije bila na severu Kosova 24. septembra, već je reč o bandi terorista i plaćenih ubica kojima je bio za cilj da pobiju sve Srbe, kazao je on

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je u današnjem vanrednom obraćanju iz Palate Srbija da naša država zahteva da nezavisna komisiju uradi obdukcije tela trojice Srba koje je u nedelju u Banjskoj ubila tzv. kosovska policija.

On je rekao da je sazvao konferenciju kako bi domaću i međunarodnu javnost obavestio o svemu što se dešavalo 24. septembra i zašto je kosovska policija odbila da Euleks učestvuje u istrazi.

On je nekoliko puta naglasio da Srbija ima saznanja, fotografije i dokaze koji svedoče da je reč o brutalnom, mučkom i hladnokrvnom ubistvu zbog kojeg je i Euleksu onemogućeno da učestvuje u istrazi kako se ne bi saznalo kako su Srbi te noći, u stvari, pobijeni.

Euleks, Kosovo, KiM
foto: Kurir

"Od ključne važnosti je zahtev Srbije da nezavisna komisija i eksperti zajedno sa srpskim patolozima izvrše obdukciju tela ubijenih Srba. Već četiri dana Priština krije tela, a nama je važno da vidimo tela naročito Bojana (Mijailovića) i Igora (Milenkovića) jer će da se videti kako su ubijeni, a ubijeni su iz blizine".

"Zatražili smo juče od Euleksa da se izvrši dodatna obdukcija", rekao je Petković. On je ponovio detalje koje je Vučić sinoć izneo sinoć na RTS-u i ponovio da kosovska policija želi da prikrije svoje zločine, a da su Srbi ubijeni pošto su se predali.

Petković je ponovio i da je kosovski policajac poginuo od eksploziva i da niko nije pucao na njega.

"Nikakva kosovska policija nije bila na severu Kosova 24. septembra, već je reč o bandi terorista i plaćenih ubica kojima je bio za cilj da pobiju sve Srbe", rekao je Petković na konferenciji za novinare.

Kurir.r

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track