NERASKIDIVA VEZA I UZAJAMNA PODRŠKA NACIONALNIM INTERESIMA DVE DRŽAVE: Dačić na sastanku sa predstavnicima Kipra!
Foto: Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

ministarstvo spoljnih poslova

NERASKIDIVA VEZA I UZAJAMNA PODRŠKA NACIONALNIM INTERESIMA DVE DRŽAVE: Dačić na sastanku sa predstavnicima Kipra!

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa delegacijom Predstavničkog doma Republike Kipar na čelu sa predsednikom Odbora za spoljne i evropske poslove i predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva Kipar-Srbija Harisom Georgijadesom.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poželeo je dobrodošlicu sagovornicima i istakao izuzetan značaj koji Republika Srbija pridaje odnosima sa Republikom Kipar, zasnovanim na čvrstom prijateljstvu, uzajamnom poverenju, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda.

Obostrano su potvrđeni čvrsti i principijelni stavovi u vezi sa podrškom suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije i Republike Kipar, kao i puna i bezrezervna podrška ostvarivanju ključnih spoljnopolitičkih prioriteta dve države.

Tokom razgovora su apostrofirane neraskidive veze između dve zemlje, zasnovane na uzajamnoj snažnoj podršci nacionalnim interesima Srbije, odnosno Kipra, s obzirom da po tom pitanju, u obe zemlje, postoji opšti politički konsenzus.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track