"POSTOJI MNOGO POKAZATELJA DA SU ALBANCI BILI SPREMNI ZA OBRAČUN U BANJSKOJ" Šešelj: Motivaciju za ovaj događaj da ispita Srbija!
Foto: Kurir Televizija, Mladen Miletić/Kurir Tv

kurir tv

"POSTOJI MNOGO POKAZATELJA DA SU ALBANCI BILI SPREMNI ZA OBRAČUN U BANJSKOJ" Šešelj: Motivaciju za ovaj događaj da ispita Srbija!

Politika -

Iako Banjska više nije blokirana i dalje su prisutne jake snage tzv. kosovske policije. Škola i pošta koje su demolirane ne rade,meštani su i dalje uplašeni i kako kažu,sa strahom dočekuju novi dan.

O ovoj temi u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj i Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost.

Aleksandar Šešelj
foto: Kurir televizija

- Bilo bi naivno da će EU ili bilo koji zapadni faktor uraditi nešto objektivno. Ako nisu više od 20 godina po pitanju Kosova i Metohije nikad ništa uradili objektivno noti su se tako ikada postavili, zašto bi se to promenilo preko noći. Mislim da će zapad prihvati stav Prištine da su Srbi krivci i da su oni neki remetilački faktor u navodno uređenoj državi. To može da da krila Kurtiju da nastavi da sprovodi politiku aparthejda sa ciljem etničkog čišćenja Kosova i Metohije od srpskog stanovništva. - rekao je Šešelj.

Ocenio je da su albanske oružane snage reagovale kao da su bile spremne za incident:

02:04

POSTOJI MNOGO POKAZATELJA DA SU ALBANCI BILI SPREMNI ZA OBRAČUN U BANJSKOJ Šešelj: Motivaciju za ovaj događaj da ispita Srbija!

- Krivicu svakako snosi Aljbin Kurti , jer je on napravio atmosferu u kojoj je normalno hladnokrvno ubiti Srbina. Postvlja se pitanje motivacije za ceo događaj. Ja mogu da shvatim da su neki ljudi inspirisani i instrumentalizovani pa je ovaj događaj nastao, ali postoji mnogo indikatora da su Albanci bili spremni za ovaj događaj, a indikativno je i to da nigde nije bilo ni KFORA ni Euleksa.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:00

Specijalci Kosovske policije na ulicama Severne Mitrovice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track