KURTIJEVI SPECIJALCI NAPRAVILI LOM U BOLNICI: Formirana Komisija za procenu i saniranje štete nakon upada ROSU
Foto: Kurir TV

KURTIJEVI SPECIJALCI NAPRAVILI LOM U BOLNICI: Formirana Komisija za procenu i saniranje štete nakon upada ROSU

Politika -

U KBC Kosovska Mitrovica, u koji su jutros upali pripadnici ROSU, formirana je Komisija za procenu i saniranje štete nastale brutalnim ponašanjem specijalaca policije tzv. Kosova.

Komisiju, čije je formiranje odobrio vd direktora te institucije dr Zlatan Elek, čine Goran Savić, dr Danica Radomirović i Vojkan Savić.

KBC Kosovska Mitrovica, Kosovo, KiM, Severna Mitrovica, Akt
foto: Kurir

Zadatak komisije je da izvrši pregled i utvrdi pričinjenu materijalnu štetu koja je nastala nakon upada specijalaca ROSU.

Podsećamo, jutros pre šest časova pripadnici ROSU, sa oko 15 oklopnih vozila, upali su u Kosovsku Mitrovicu i potom vršili pretres u Kliničko bolničkom centru.

Iz Kancelarije za KiM su saopštili da su ovaj brutalan čin nemo i bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa.

1 / 5 Foto: Kancelarija za KiM

Ističe se i da se u posebno teškom stanju šoka nalazi 100 najtežih bolesnika sa lnternog odeljenja KBC koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i deca srednje medicinske škole koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu.

"Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi dogadjaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM, a ova akcija izvedena je s jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi , vodi decu u vrtiće i škole", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track