SRPSKA LISTA: Upad u više privatnih objekata sa severu KiM
Foto: Kurir

SRPSKA LISTA: Upad u više privatnih objekata sa severu KiM

Politika -

Srpska lista saopštila je da su prištinske specijalne jedinice brutalno upale u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici i tom prilikom uz prekomernu silu i brutalnost demolirali neke od prostorija, onemogućili rad zdravstvenim radnicima i zastrašivali pacijente koji su na stacionarnom lečenju u toj ustanovi.

Kosovska Mitrovica, Severna Mitrovica, Kosovo, KiM
foto: Kancelarija za KiM

"Paralelno sa tim upadom, brutalni upad je izvršen i u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, a podatke o tim upadima i dalje prikupljamo", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je bio blokiran i put koji vodi ka vrtiću, odnosno predškolskoj ustanovi “Danica Jaramaz” i osnovnoj školi “Sveti Sava”.

"Nastavnici i vaspitači nisu mogli da dođu do svojih radnih mesta, deca su bila prestravljena, a zabrinuti roditelji nisu smeli da decu odvedu na boravak u vrtić odnosno na nastavu", piše u saopštenju Srpske liste.

Kosovska Mitrovica, Severna Mitrovica, Kosovo, KiM
foto: Kancelarija za KiM

Navode da je očigledno da Kurtijev režim tragične događaje iz Banjske sada koristi da opravda "antisrpsko delovanje na Kosovu i Metohiji, kao i da nastavi sa daljim maltretiranjem naših građana".

Dodaju i da su pripadnici Euleksa sve ove brutalne upade pratili sa udaljenosti od više desetina metara apsolutno nezainteresovani da spreče maltretiranje srpskog naroda ili da se aktivno uključe i spreče protivzakonito delovanje Kurtijevih slecijalaca.

Kosovska Mitrovica, Kosovo, KiM, Kosovska Policija
foto: Kurir

Pripadnika KFOR-a, kako tvrde, nije bilo na vidiku prilikom ovog necivilizacijskog ponašanja.

"Ostaje nam da pozovemo građane da u ovim ludim vremenima sačuvaju prisebnost i budu uz svoju decu, u nadi da će jednom i na ovim prostorima zavladati mir, te da će i Srbi moći da žive normalnim životom, da se leče bez da ih prepadaju do zuba naoružani specijalci, ili da ih isti ne maltretiraju na putu do vrtića i škole. Ovom prilikom odajemo priznanje zdravstvenim radnicima, vaspitačima i nastavnicima koji su hrabro stali u zaštitu prava svojih pacijenata odnosno dece", zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track