SEDNICA GLAVNOG ODBORA DVERI: Predloženi principi za nacionalno okupljanje
Foto: Kurir tv

usvojen Proglas o nacionalnom okupljanju i suverenizmu

SEDNICA GLAVNOG ODBORA DVERI: Predloženi principi za nacionalno okupljanje

Politika -

BEOGRAD - Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri, koji je održan danas u Beogradu, usvojen je Proglas o nacionalnom okupljanju i suverenizmu - Nacija, demokratija i socijalna pravda, sa predlozima 12 principa okupljanja.

Srpski pokret Dveri pružio je punu podršku daljem ukrupnjavanju državotvornih i patriotskih opozicionih političkih snaga u Srbiji, i parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka, rodoljubivih udruženja građana i istaknutih intelektualaca kojima je Srbija na prvom mestu.

"Na ovaj način bismo već samim činom formiranja državotvornog bloka patriotske opozicije dobili drugu najjaču političku snagu u državi, sa preko 20 odsto podrške na sledećim izborima, koja bi postala ozbiljna konkurencija i alternativa vladajućoj SNS i presudno uticala na formiranje buduće Vlade Srbije i odbranu i očuvanje КiM u sastavu Srbije", navedeno je u saopštenju.

Predložili su da novi otadžbinski savez počiva na 12 principa, od kojih je prvi očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, Republike Srpske i aktivna posvećenost svim Srbima koji žive u regionu i rasejanju.

Sledi neutralizam u spoljnjoj politici, ekonomski patriotizam, antiinflacioni sistem novih mera podrške socijalno ugroženim i siromašnim kategorijama stanovništva, podrška tradicionalnoj porodici i braku između muškarca i žene kao i zdravstvena bezbednost.

Savez bi počivao i na dogovoru o suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala, podršci mladima da ostanu u zemlji, ekološkom patriotizmu, promeni dosadašnje migrantske politike, novom obrazovnom sistemu i direktnoj demokratiji, što znači da građani na republičkim i lokalnim referendumima odlučuju o ključnim pitanjima svojih života.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track